~~BRÜKSEL'DE EHLİBEYT DOSTLARI MUHTEMEL KADİR GECELERİNİ İHYA ETTİLER

Brüksel'de yaşayan Ehlibeyt dostları, muhtemel Kadir gecelerini ibadet ve dualarla geçirdiler.

Brüksel’de yaşayan Ehlibeyt dostları, muhtemel Kadir gecelerini ibadet ve dualarla geçirdiler.

Kuran-ı Kerim’in nazil olduğu ve bin aydan daha hayırlı olduğu hadislerle sabit olan Kadir gecesini idrak etmek için Ehlibeyt dostları camilere akın etmekte. Bu tekli geceler aynı zamanda İmam Ali (sa)’nin de şehadete erdiği gecelerdir.

İslam peygamberi Hz. Muhammed (sav)’ın buyurduğu,  ‘Kadir gecesini ramazanın son 10 günün içerisinde arayınız’ hadisine binaen Ehlibeyt dostları 3 tek gecelerde camilere giderek iftar açıp, namaz kılıp, Kuran ve dualar okuyarak, sabah namazına kadar zikrederler.

Brüksel Ehlibeyt mescidinde bu gecelerde toplu iftar edilip, namaz kılınıp, gecenin geç saatlerine kadar ibadet ve sohbet eden Ehlibeyt dostları, Kadir gecelerini ihya etmeni huşusu içerisinde ibadet etmekteler.

Brüksel Ehlibeyt Camii İmamları Şeyh Ersan Baydemir ve Şeyh Elçin Caferi İhya gecelerinde okudukları Kur’an ve mersiyeler, ettikleri dua ve münacaatlarla bu gecelerin maneviyatından cemaate çok güzel sohbetler aktardılar.

Özellikle genç cemaat bu gecelerde geç saatlere kadar Yüce Allah’a dua edip Ehlibeyt ile adeta biat tazelediler. Peygamberimizin Hayırlı işlerinizde yarışınız hadisi ışığında bu gecelerde iftar verebilmek için tüm cemaat adeta yarış içerisindeydiler. Her gece yüzlerce müminin iftar sofralarında buluşarak Ramazan ayının bereket ve manevi feyzinden istifade etmeleri tüm cemaati mutlu etmişti.

Cami hocalarının ahlak, edep sohbetleri,  İslam Tarihi ve Kuran derslerinden gençler çok şeyler öğrendiklerini ve bundan son derece mutlu olduklarını vurguladılar.

Cami dernek Başkanı İsmail Dorbar, "Yüce kitabımız Kuran'ın nazil olduğu ve İmam Ali (as)'ın şehadetine denk gelen Kadir gecelerini ihya etmemizde bizlere dini bilgiler veren değerli hocalarımız Şeyh Ersan Baydemir ve Şeyh Elçin Caferi başta olmak üzere, 'Ramazan ve Kadir gecelerinde  cemaatimize iftar veren değerli cemaat üyelerimize, programlarımıza katılan özellikle gençlere, çocuklara ve tüm büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Allah herkesten razı olsun. Fitre vereceklerin fitrelerini vermeleri için camimize müracaat etmelerini saygıyla hatırlatırız, Bayram namazında buluşmak üzere" dedi.

Gençler İhya gecelerinde namaz kılıp, kuran ve dua edip, İmam Ali (as)’ın şehadeti içinde sine vurup mersiyeler okudular.