Başkonsolosluktan "Temel Yaşam Desteği-Suni Solunum ve Kalp Masajı" adlı seminer

~~Başkonsolosluktan "Temel Yaşam Desteği-Suni Solunum ve Kalp Masajı" adlı bir seminer. Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu'nun, yararlı etkinlik ve seminer serisi devam ediyor. Sosyal, kültürel, sanat ve bilgilendirme serisi en son 1 Haziran 2019 Cumartesi günü Başkonsolosluk salonunda gerçekleştirildi.

~~Başkonsolosluktan “Temel Yaşam Desteği-Suni Solunum ve Kalp Masajı” adlı bir seminer. Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu’nun, yararlı etkinlik ve seminer serisi devam ediyor. Sosyal, kültürel, sanat ve bilgilendirme serisi en son 1 Haziran 2019 Cumartesi günü Başkonsolosluk salonunda gerçekleştirildi.

Başkonsolos Dişad Kırbaşlı Karaoğlu: “Bildiğiniz gibi Başkonsolosluğumuzda vatandaşlarımıza yönelik  çeşitli zamanlarda etkinlikler düzenlemekteyiz. Eğitim, sosyal, kültürel, sanatsal etkinliklerimiz yanında sağlık başta olmak üzere bir çok konuda da uzmanları vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla buluşturmaktayız. Geçtiğimiz haftalarda ‘Çocukluk Çağı Ev Kazalarına Önlemler ve İlk Yardım’ adlı seminerimiz olmuştu. Vatandaşlarımız bu seminerden son derece memnun olmuşlardı.

Bu gün de “Temel Yaşam Desteği-Suni Solunum ve Kalp Masajı” konusunda, uzman doktorlar Dr. Muhammet Fatih Beşer ve Dr. Havva Nur Bayraktar’ın verecekleri seminer ve gösterecekleri uygulamaları sizlere sunacağız. 

Seminerimizin ilk bölümünde “Temel Yaşam Desteği-Suni Solunum ve Kalp Masajı” konular üzerine bilgiler verildi. İkinci bölümde ise öğrenilenler doktorlar eşliğinde manken üzerinde uygulancaktır” dedi
 
Daha sonra “Temel Yaşam Desteği-Suni Solunum ve Kalp Masajı” konusunda, uzman doktorlar Dr. Muhammet Fatih Beşer ve Dr. Havva Nur Bayraktar ani kalp krizinde yapılması gerekenleri anlatarak, manken üzerinde uygulamaları davetlilere aktardılar.

Doktorlar ‘Temel Yaşam Desteği’ başlıklı sunumlarında Ani kalp krizi vakalarında yapılması gerekenleri şu başlıklarla ifade ettiler.
‘Hasta yanıtsız ve normal solumuyorsa,
Acil çağrı merkezini 112’yi acil ara,
30 göğüs kompresyonu uygula,
2 kurtarıcı soluk ver,
30:2 oranında devam et,
AED gelir gelmez aç ve yönlendirmeleri takip et.

Davetlilerde öğrendiklerini konu mankeni üzerinde anlatarak, tatbik ettiler. Çok yararlı olan bu seminer nedeniyle, tüm katılımcılar, Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve doktorlara teşekkür ettiler.

Davetliler bu tür sağlık bilgilendirilmelerin kendileri için çok yararlı olduklarını ifade ederek, bu seminerlerin devam etmesi için temennide bulundular.

www.belcikaaydinhaber.com.