~~KÖLN KAFKAS EKİBİ 17. FESTİVALE DAMGA VURDU

Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır'ın himayesinde 16 yıldan beri aralıksız düzenlenen, "˜17. Festival Spor ve Kültür Şöleni'ne bu yıl "˜Köln Iğdır Kafkas Ekibi'nin görkemli oyunu ve şovu damga vurdu.

Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın himayesinde 16 yıldan beri aralıksız düzenlenen, ‘17. Festival Spor ve Kültür Şöleni’ne bu yıl ‘Köln Iğdır Kafkas Ekibi’nin görkemli oyunu ve şovu damga vurdu.

Brüksel’de bulunan ve Evere ilçe sınırlarında bulunan ‘Saint Josse Spor tesislerinde’ düzenlenen 17. Spor ve Kültür şöleni 8 Haziran Cumartesi günü spor müsabakaları, 9 Haziran Pazar günü ise, kültür şöleniyle beraber, şampiyon olan ve dereceye giren takımlara kupa takdimiyle son buldu.

Başkan Emir Kır ve ekibinin davetlilerini karşıladığı ‘17. Spor ve Kültür Şöleni’ne, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Brüksel Milletvekilleri Hasan Koyuncu, İbrahim Dönmez, Başkan yardımcıları Kadir Özkonakçı, Philippe Boïkete, Meclis üyeleri Döne Sönmez, Halil Dişli,  Belçika Rumeli Türkler Derneği Başkanı Turan Türe, STK Temsilcileri Kulüp Temsilcileri, Sporcu aileleri ve 500’ü aşkın davetli katıldı.

Belçika ve Türk çocuklarından oluşan dans gruplarının birbirinden güzel oyun ve gösterileri coşkuyla izlendi.

Başkan Emir Kır’a personeli bir sürpriz yaparak, yapılan federal seçimlerde aldığı 18.520 rakam yazılı pasta sahneye getirildi. Konfetlerin patlatılmasıyla Başkan Kır, pasta kesimini gerçekleştirdi. Güzel görsel sahnelere neden olan sürpriz de Başkan “kendisine yapılan bu jest’ten çok memnun olduğunu” ifade ederek, bu organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Başta ‘Köln Iğdır Kafkas Ekibi’nin muhteşem gösterileri güne damga vurdu. Ağızla kama atma gösterisi nefesler kesilerek izlendi. Folklör gösterisi sonrası, tüm davetliler birlikte Azeri oyunları oynayarak, halay çektiler.

Programın Finainde ise şampiyon olan takımlara plaket ve kupalar verildi. Kupaları Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Başkan Emir Kır ve Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kadir Özkonakçı’nın takdimiyle gerçekleşti.

BAŞKAN KIR, "SPOR VE KÜLTÜRÜ BULUŞTURUYORUZ"

Başkan Kır, yaptığı açıklamada “17 yıldan beri aralıksız gerçekleştirdiğimiz bu festivalde spor ve kültürü buluşturmaya devam etmekteyiz. Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir katılım ve coşkunun yaşanmasından dolayı mutluyuz. Amacımız çocuklarımıza, gençlerimize ve büyüklerimize spor sevdirmektir. Bir taraftan sporu sevdirirken ve spor yapmayı teşvik ederken, diğer taraftan da kültürel zenginlikleri bir araya getirerek, toplumsal dayanışma ve kaynaşmayı sağlamaktayız.

Burada değişik uluslara mensup sporseverleri ve kültürleri görmek mümkün. İşte her iki güzel etkinlikle toplumsal barışa da aynı zamanda, katkıda bulunmaktayız. Bu programlarımıza katılan takımlara, yönetici ve sporculara, folklör gruplarına, kültür temsilcilerine sanatçılara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com