Gent Fest-I Ramazan kurulu basın Bildirisi

Gent Fest-I Ramazan Organize kurulu adına Ramazan Avşar tarafından gönderilen duyuru haberi sizlerle paylaşıyoruz.

Gent Fest-I Ramazan Organize kurulu adına Ramazan Avşar tarafından gönderilen duyuru haberi sizlerle paylaşıyoruz.

~~Duyuru: Gent halkına, derneklerimize, camii yöneticilerine ve basın mensuplarına duyrulur.

18-19 mayis 2019 tarihinde çalışma alanı farklı 11 dernekle ( ögrenci, kültür-sanat, spor, gençlik, yardımlaşma, düşünce ve camii dernekleri) ile beraber gerçekleştirmiş oldugumuz Fest-İ Ramazan etkinliginin medyada Gent Fatih Camii’ne Fest-İ Ramazan kazığı haberi ile negatif algı, spekülasyon ve amacından saptırılmış olarak lanse edilmistir. Bu haberin hem başlığı hemde içeriği Fest-I Ramazan etkinliginin amaç ve gayesini kapsamamaktadır. Bu konunun sosyal medya veya medyada (Belemturktv)  tartışılması biz dernek yöneticilerini derinden üzmüştür. Bu yalan ve manipülasyonla üretilmis haberin tek amaci Gent Türk toplumuna zarar vermektir ki biz buna asla müsade etmeyecegiz. Kasıtlı olarak kişilere, derneklere ve hepimizin destek verdiği camii ve yöneticilerine itham edilen sözleri küstahca buluyor ve kınıyoruz. Bundan dolayı dernekler olarak konuya açıklık getirmek için, katılımcı derneklerin ortaklaşa aldıgı karar dogrultusunda bütün spekülasyonlara dur demek icin hazırlanan, basın bildirisini yayınlıyoruz.

18-19 mayis 2019 tarihinde çalışma alanı farklı 11 dernekle ( ögrenci, kültür-sanat, spor, gençlik, yardimlaşma, düşünce ve camii dernekleri) ile beraber gerçekleştirmiş oldugumuz Fest-İ Ramazan etkinligi sonrası çıkan asılsız, yalan, saptırılmış, iftira ve saldırı odaklı haberde Fest-I Ramazanı organize eden derneklerin ve oraya katılan Fatih Camii yöneticilerine ve gönüllülerine – Belçika Türk Dernekleri Birligi (Turkse Unie) çalışanı Şaban Gök’ü ve orada bulunan bizlere sponsor bulmakta ve önemli konukları davet edip agırlamakta yardımcı olan Federal Milletvekili Veli Yüksel’i hedef almaktır.

Amacımızın Gent şehrinde Fest-İ Ramazan etkinligini farklı derneklerle beraber düzenlemekti.

Bundan bir yıl öncesine kadar katılımcı derneklerle bir araya gelerek etkinligin calışmalarının kararını aldık  üç ay öncesinden çalışmalara başladık. Etkinlik ilk etapta katılımcı derneklerle istişare edildi, derneklerimizden onayı alındı. Istişare edilen zamanda ne Fatih camisi yöneticileri ne Turkse Unie koordinatoru Şaban Gök ve nede federal milletvekili Veli Yüksel’in haberi ve alakası yoktu. Fest-I Ramazan yaklaştığında  Gent – Şehrinde inşaatı devam etmekte olan ancak daha yapımı devam eden, maddi ve manevi ihtiyaci olan Gent Fatih camii yararına birşeyler yapalım fikri Ramazan Avsar tarafından ortaya atılmıs ve derneklerin tümü bu fikri benimsemiş ve kabul etmişlerdir. Haberde ismi belirtilen kişiler konuyu daha sonra duydu ve menmuniyetle kabul ettiler ve kendilerinin faaliyetin gerçekleşmesinde yardımcı olacaklarını ifade ettiler.

Amacımızın, Gent şehrinde bulunanan derneklerle ortaklaşa bir etkinlik düzenlemek, başka ülkelerde oldugu gibi Gent halkına Fest-I ramazan maneviyatını yaşatmak idi. Akabinde oradan elde edecegimiz kazancı Gent Fatih camisine bagışlamaktı. Etkinlik içerisinde Fatih Camisine bir stand verilip kendilerine satışlarından kazanç elde etme olanağı ve orada kendi bagış zarflarını dagıtma imkanı verildi. Fatih camisi kadın kolları ve gönüllüleri iki gün süreyle satış yaptılar. Buradan elde edilen kazancı Fatih Camisi yöneticileri takip ettiler.

Organize eden derneklerin faaliyet sonunda yapılan gelir gider durumunu hesapladıklarında, kazanc olmadığından dolayı camimize böyle bir bagış yapılamamıştır. Gelir gider konusu katılımcı derneklerle istişare edilerek Gent Fatih cami yönetimine iletilmistir.

Etkinligi organize eden katılımcı derneklerler (Özburun vzw, FC Avrasya, Thinkout vzw, Futsal Beşiktaş Gent, Helping Hands Belgium, Piribeyli Kültür ve Dayanışma Derneği, Belçika Emirdağ Birliği, Flux Öğrenci Derneği, Kubat’s Gym, Belçika Türk Dernekler Birliği, Posof Kültür Derneği) tarafından faaliyet öncesi veya faaliyet sonrası Fatih camisine yapılacak yardımın ne türü veya miktarı hakkında herhangi bir söz ve vaadde bulunulmamıştır. Önceden bilinmeyen kazanç üzeri, miktar ve bagış vaadinde bulunmak saçma ve asılsız olacaktır.

Bu konunun derneklerin ortaklaşa yaptıgı bir faaliyetten çıkıp sadece fatih camisi faaliyeti olarak lanse edilmesi yukarıda belirttigimiz gibi 11 dernegin çok önceden planlayıp organize etmek istedikleri Fest-I Ramazan’a gölge düşürmekten başka birşey olmadıgı aşikardır. Olaylar yukarıda belirtilenlerden ibarettir. Umuyoruz ki bu açıklama sonucunda yeterli bilgi verilmiş ve herkesi aydınlatmış olmuşuzdur.

Tekrar Bizlere sponsor olan, Hardo, Mavzer, Elta, Tasöz, Bagseven construction ve Yüksel travel’e de yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Gent Fest-I Ramazan

Ortak organize Kurulu

Adına Ramazan Avşar