BÜYÜKELÇİ KORKUT TUFAN ANVERS'E BAŞKONSOLOS OLARAK ATANACAĞINI PAYLAŞTI

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Müsteşarlığı yaparken 2015 yılında Vagadugu'ya Büyükelçi olarak atanan Korkut Tufan, Facebook hesabından yaptığı duyuru ile Anvers'e Başkonsolos olarak geleceğini ifade etti. Büyükelçi korkut Tufan'ın sosyal medya hesabındaki paylaşımını sizlerle paylaşıyoruz.

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Müsteşarlığı yaparken 2015 yılında Vagadugu'ya Büyükelçi olarak atanan Korkut Tufan, Facebook hesabından yaptığı duyuru ile Anvers'e Başkonsolos olarak geleceğini ifade etti.
Büyükelçi korkut Tufan'ın sosyal medya hesabındaki paylaşımını sizlerle paylaşıyoruz.

************

Yeni görevim/

Yeni görevimin T.C. Anvers Başkonsolosluğu olmasının öngörüldüğünü mutlulukla açıklama vakti geldi sanırım.

Öncelikle bir yıldır Belçika'da olan ailemin yakınında olabilmek için bu tek isteğimi istisnaen kabul eden Devletimize şükranlarımı sunuyorum.

Atama işlemleri tamamlanıp inşallah Belçika Devletinin de kabulü sonrasında yeni unvanım tam olarak şu olacak. "Büyükelçi, T.C. Anvers Birinci Sınıf Başkonsolosu".

Hem ailesel bakımdan, hem tahsil hayatımın bir kısmını geçirdığim ve yaklaşık 5 ayı Maslahatgüzar olmak üzere 3 yıl görev yaptığım Belçika'ya dönmeyi gurbete gitmek saymadığım gibi, oradaki pek çok dostuma yeniden kavuşmak ve bir çoğunu tanıdığım vatandaşlarımıza hizmet etmek benim için ayrı bir mutluluk olacak.

Bekleriz efendim.

KORKUT TUFAN KİMDİR?

Korkut Tufan (7 Haziran 1968, Üsküdar) Türk büyükelçi.

Galatasaray Lisesi'ni bitirmiş ve 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuş, aynı yıl Dışişleri Bakanlığı'na girmiştir.

Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2012-2015 yılları arasında, Nantes Başkonsolosu olmuş, 1 Eylül 2015 - 7 Haziran 2017 tarihleri arasında Burkina Faso Büyükelçisi olmuştur.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Ocak 2018'de Somali-Somaliland barış gorüşmeleri için Dışişleri Bakanlığı Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmiş ve Şubat 2019'a dek bu görevde bulunmuştur. Emekli Büyükelçi Şükrü Tufan'ın oğludur. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.