Eğitim Müşaviri Doç Dr. Neslihan Karataş Durmuş: "˜Yeni Eğitim sezonunda tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diliyoruz'

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği uzun zamandan beri vekaleten yönetilmekteydi. Geçtiğimiz günlerde Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş Eğitim müşavirliğine asaleten atanarak, görevine başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği uzun zamandan beri vekaleten yönetilmekteydi. Geçtiğimiz günlerde Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş Eğitim müşavirliğine asaleten atanarak, görevine başladı.

Belçika Aydın Haber olarak yeni Eğitim Müşaviri Karataş Durmuş’u makamında ziyaret ederek tebrik edip, başarı dileklerinde bulunduk.

Belçika Aydın Haber Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu’ya kendisi ve yeni görevi hakkında kısa açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş:

 “Göreve başlamamın 2019-2020 eğitim öğretim dönemine denk gelmesi ile birlikte hızlı bir şekilde bir taraftan tebrikleri ve ziyaretleri kabul ederken, diğer taraftan da ‘Eğitim ve Öğretim’ çalışmalarımıza yoğunlaşmış durumdayız.

Bildiğiniz gibi Belçika Brüksel Wallonnie Bölgesi’nde Türkçe ve Türk Kültürü dersleri veriyoruz. Maalesef Flaman bölgesine öğretmen gönderemiyoruz.

Brüksel Wallonie bölgesinde 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 31 Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenimiz ile hizmet vereceğiz. Ayrıca bir okutmanımız da gelecek. Bu sene özellikle entegre ders verilen okul sayılarını artırarak sadece Türk öğrencilerimize değil, Belçika okullarındaki öğrencilerimizin tamamına Türk kültürünü tanıtma yönünde çalışmalar yapacağız.

Halihazırda sadece İlkokullarda Türkçe ve Türk kültürü dersleri veriyoruz. İleride Belçika’da doğmuş büyümüş, orta, lise ve üniversite öğrencilerimize yönelik farklı etkinlikler de yapmayı düşünüyoruz.

Bizlerin amacı her iki ülke dil ve kültürünü iyi bilen topluma entegre olmuş başarılı kişiler yetiştirmektir. Biz bu konularda hizmet etmek için buradayız. Eğitimde ailenin, özellikle annelerin rolü önemli olduğu için onlarla bir araya gelerek, istişareler ederek, çocuklarımızın yetiştirilmesine destek olmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

Son olarak 2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci ve öğretmenlerimizin başarılı bir eğitim yılı geçirmelerimi temenni ediyorum.” dedi.

Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş aslen Osmaniye’li olup, 2000 yılında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesini, 2002-2004 yılları arasında Paris 1 Panthéon Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yüksek lisansını ve 2004-20013 yılları arasında aynı Üniversite’de doktorasını üstün başarı derecesiyle tamamlamıştır.

2014 yılında ‘Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamış olan Sayın Karataş Durmuş 2014 yılından itibaren YÖK Hukuk ve Mevzuatı Komisyonu üyeliği de yapmıştır.

Ulusal ve Uluslararası  makale, kitap, kitap bölümü çalışmaları yanında Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gibi uluslararası ve ulusal kurumlarda çeşitli sunumlar yapmış olan Sayın Karataş Durmuş, ‘Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi’ editörlüğü yanında Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde yayınlanan ‘Tarihsel Veriler Temelinde 1915 Olaylarına Hukuki Bakış’ adlı eserin de editörlüğünü yapmıştır.

Belçika Aydın Haber