HAM ŞEHRİNDEKİ FESTİVAL'DE 'AZERBAYCAN KÜLTÜRÜ' ONBİNLERE TANITILDI

Ham ve çevre bölge sakinleri, Belediye'nin düzenlediği organizasyonlarla, hafta sonunu dolu dolu yaşadılar. Ham şehir bayram festivaline "˜Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti' Azerbaycan´ı temsilen katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Ham Festivali’nde bu sene de havanın güzel oluşu nedeniyle coşkulu bir gün yaşandı.

Festivale Belediye başkanı Dirk De Vis, başta olmak üzere siyasiler, belediye çalışanları ve kurum kuruluş temsilcileriyle beraber binlerce kişi katıldı.

Ham ve çevre bölge sakinleri, Belediye'nin düzenlediği organizasyonlarla, hafta sonunu dolu dolu yaşadılar. Ham şehir bayram festivaline ‘Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti’ Azerbaycan´ı temsilen katıldı.

Onlarca kurum kuruluş ve STK’nın katıldığı festivalde ‘Azerbaycan kültür ve sanatının sergilendiği, standa Belçikalılar büyük ilgi gösterdi.

Ham ve çevresinde yaşayan çeşitli toplumlara mensup gruplar kendi kültürel, sanatsal ve mutfağını tanıtıma yönelik standlar oluşturdular. Ham şehir bayramında Azerbaycan kültür ve medeniyeti’de tanıtıldı.

Festivalde Azerbaycan kültürünü tanıtan ‘Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti kurucu Başkanı Ayhan Demirci yaptığı açıklamada:

“Ham belediyesinin her yıl geleneksel olarak tertiplediği şehir bayramı kültür ve eğlence programına davet edildiğimiz için çok memnun olduk.

İki stantla katıldığımız Ham şehir bayramında Azerbaycan Tarih, Kültür ve Medeniyetini iyi bir şekilde Belçikalılara ve bölgede bulunan diğer yabancı uyruklulara tanıtılmasında yardımcı olmaya çalıştık .

Ayrıca standımızın sergi bölümünde bulunan kültür ve turizme ait tanıtıcı kitap, CD, broşür, Milli giysileri ve aksesuarlarda katılımcılara takdim etmiş olduk.

Bizlere ayrılan ikinci standımızda ise kültürümüzün vazgeçilmezi olan Azerbaycan mutfağından hazırlanan yemek ve tatlı çeşitleri katılımcılara sunuldu.

Azerbaycan mutfağına ait olan etli yaprak sarması, börek çeşitleri, pilav ve tatlı çeşitleri festivale katılanlara ikram edildi. Katılımın yüksek olduğu ve 10 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği Ham şehir festivalinde ‘Azerbaycan mutfağından’ hazırlanan ve beğenilen yemeklerimizi katılımcılar tarafından tam puan aldı.

Festival katılımcılarının, Belediye başkanı Dirk De Vis, siyasiler, STK'lar, Bölge halkı ve belediye yöneticilerinin stantlarımıza gösterdikleri ilgi ve derneğimizin katkılarıyla Azerbaycan kültürünü, medeniyetini tanıdıkları için çok memnun olduklarını belirtmeleri, memnuniyetlerini dile getirmeleri bu tür ekinliklere devamlı katılmamızı istemeleri bizleri mutlu etmiştir.

Azerbaycan ve Azerbaycan kültürü hakkında fazla bilgilerinin olmadığını belirten festival katılımcılarına Azerbaycan’ın tarihi, kültürü, medeniyeti ve coğrafi yapısı hakkında geniş bilgiler verilerek tanıtılmıştır.

Azerbaycan Bayrağının Belçika-Ham semalarında dalgalanmasına vesile olan, Azerbaycan ve Azerbaycan kültürünün tanıtılmasında bizlere bu fırsatı tanıyan başta Ham belediye Başkanı Sayın Dirk De Vis’e, Belediye çalışanlarına, Uyum Meclisi-Integratieraad gönüllülerine, bizlere bu tanıtım çalışmalarımızda destek olanlara ve dernek üyelerimize, Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti olarak teşekkürlerimizi arz ediyorum” dedi.

Azerbaycan bayrağını Avrupa’nın ve Belçika’nın başkenti Brüksel başta olmak üzere, Ham ve diğer şehirlerde dalgalanmasını sağlayan ‘Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti’ Başkanı Sayın Ayhan Demirci’yi bu güzel etkinliklerinden dolayı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com