Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Brüksel'de CHP'lilerle buluştu

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen AB yetkilileri ile bir dizi görüşmelerde bulunmak amacıyla bir heyetle Brüksel'e geldi. Eşi Kezban Taşdelen'inde eşlik ettiği heyet, ayağının tozuyla CHP Belçika Birliği salonunda CHP'lilerle görüşerek, ülkemizdeki son yerel seçimleri ve son gündemleri değerlendirdi.

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen AB yetkilileri ile bir dizi görüşmelerde bulunmak amacıyla bir heyetle Brüksel'e geldi. Eşi Kezban Taşdelen'inde eşlik ettiği heyet, ayağının tozuyla CHP Belçika Birliği salonunda CHP'lilerle görüşerek, ülkemizdeki son yerel seçimleri ve son gündemleri değerlendirdi.

CHP Belçika Birliği Başkanı Derya Bulduk ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Brüksel’de CHP'lilerle buluştu. Buluşmada Taşdelen "Sıcak gündem olan ve 'Ülkemizi tehdit eden Terörü' yok etme adına başlatılan 'Barış Pınarı Hareketi'ni desteklediklerini" belirtti.

Moderatörlüğü Cumhuriyet Gazetesi Pazar Yazıları Köşe Yazarı Erdinç Utku'nun yaptığı konferansta Başkan Taşdelen özetle şunları ifade etti:

"Öncelikle siz değerli dostlarla bizleri buluşturan değerli Birlik başkanı Sayın Derya Bulduk ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi ülkemiz yeni bir yerel seçimden çıktı. Demokrasimiz ve özellikle CHP ve 'Millet İttifakı' bu seçimde büyük başarılar elde etti. Genel Başkanımızın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilkeli çalışmaları ve isabetli aday tercihleriyle, önemli büyük illerimizin büyükşehir belediye başkanlıklarını kazandık.

Yerel yönetimlerden gelen adayların büyükşehir belediye başkanlıklarına gelmesi önemli bir manevraydı. Genel Başkanımızı bu vesileyle bir kez daha tebrik ediyoruz. Özellikle İstanbul ve Ankara'nın kazanılması büyük ses getirerek, halkımıza büyük moral verdi. Bizler kendimizi halkımıza hizmete adadık. Yıllardan beri Çankaya'da başarılı çalışmalarda bulunduk. Halkımızda merkezden hiç yardım almadan yaptığımız çalışmaları takdirle karşılayarak, bizlere güçlü destek verdiler. CHP olarak ikinci büyük oranla tekrar seçilerek kaldığımız yerden hizmetlerimize tekrar devam ediyoruz. Tüm Çankaya'lı hemşehrilerime buradan tekrar teşekkür ediyorum.

İnşallah yerelde kazandığımız bu seçimlerle seçilen başkanlarımızın yapacakları hizmetlerle halkımızın gönlünü kazanarak, ileride yapılacak olan genel seçimlerde de büyük başarılar sağlayarak iktidara da geleceğimize inanıyorum. Cumhuriyetimizin ve partimizin Kurucusu Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda yürüyerek halkımıza çok güzel hizmetler sunacağız.

Bildiğiniz gibi Ordumuz bugün 'Barış Pınarı Hareketi' adıyla Suriye topraklarında bulunan terör örgütlerine yönelik bir temizleme hareketine geöti. Buradan Ordumuzun mensubu kahraman askerlerimize başarı diliyoruz. Bu hareketi Suriye topraklarında barış adına bulunan askerlerimizin ve ülke sınırlarımızın korunması adına önemsiyor ve destekliyoruz" dedi.

Buluşmada Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın Çankaya Belediye Başkanı Alper Başkan ve eşi Kezban Taşdelen'e dergimizi  takdim ederek, çalışmaları hakkında bilgile aktardı.

Sorulan sorulara verilen cevaplarla buluşma ve konferans sona erdi. 

www.belcikaaydinhaber.com