BRÜkSEL ESKİ VEKİLİ VE YENİ BÜYÜKELÇİ ÖZDEMİR'E BELÇİKA KRALİYET NİŞANI VERİLDİ

Brüksel Eski Parlamentosu ve T.C. Yeni Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir, Kral Philippe tarafından 'Lepold Devlet Nişanı' ile ödüllendirildi.

Brüksel Eski Parlamentosu ve T.C. Yeni Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir, Kral Philippe tarafından 'Lepold Devlet Nişanı' ile ödüllendirildi.

Duygularını sosyal medya'dan dile getiren Özdemir, "Bugün  benim için çok özel bir gün. Bugün Brüksel parlamentosunda ki 10 yıllık çalışmalerımın taçlandığını görmekten ve bu nişanı almaktan dolayı çok mutluyum. Belçika Kralı Kral Philippe tarafından 'Leopold Devlet Nişanı'na layık görülmem toplumumuz adına da çok önemli diye düşünüyorum. Bu ödülü beni her zaman destekleyen halkımız adına almaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Bu ödülü bana layık gören Kraliyet ailesine ve tüm toplumumuza  sonsuz teşekkürler.

İlk başörtülü milletvekili

 Toplum adına yaptığı başarılar nedeniyle Belçika Kralı Philippe tarafından nişana layık görülen Özdemir, aynı zamanda Brüksel Parlamentosunda görev yapan en genç ve ilk başörtülü kadın olarak ön plana çıkıyor.

 Belçika'nın en etkili 100 kadını arasına giren Özdemir, özellikle kadın hakları, ayrımcılık ve İslamofobiyle mücadele gibi alanlarda yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

Belçika'daki Hristiyan Demokratlar (CDH) partisinde de önemli görevler üstlenen Özdemir, aynı zamanda 2011-2016 döneminde "En Etkili 500 Müslümanlar Listesi'nde" yer almıştı.

Belçika'da Kraliyet Nişanı, toplum yararına çalışan kişileri takdir etmek için Belçika Kralı tarafından veriliyor.

Belçika Kralı Philippe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2015 yılında nişan teatisiyle birlikte Kral Leopold Nişanı'nı takdim etmişti.

www.belcikaaydinhaber.com