T.C. ANVERS BAŞKONOLOSLUĞU CUMHURİYET RESEPSİYONUNA İLGİ HAYLİ BÜYÜKTÜ

Atatürk ve silah arkadaşlarının halkın desteğiyle milli mücadele sonrası kurdukları Türkiye Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıl dönümü nedeniyle, T.C. Anvers Başkonsolosluğu himayesinde, Başkonsolosluk rezidansında bir kutlama gerçekleştirildi.

Atatürk ve silah arkadaşlarının halkın desteğiyle milli mücadele sonrası kurdukları Türkiye Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıl dönümü nedeniyle, T.C. Anvers Başkonsolosluğu himayesinde,  Başkonsolosluk  rezidansında bir kutlama gerçekleştirildi.

Başkonsolosluk Rezidans’ında düzenlenen resepsiyonda konukları Başkonsolos (1. Sınıf Başkonsolos/Büyükelçi) Korkut Tufan eşi Pınar Tufan ile birlikte Muavin Konsolos Ferit Buluş ve Eşi Dasne Buluş birlikte karşılayarak tebrikleri kabul ettiler.

Resepsiyon ve kutlamaya T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Emekli Büyükelçi  (Büyükelçi  Korkut Tufan’ın babası)  Şükrü Tufan ve eşi Zişan Tufan, T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Müsteşarlar, Müşavirler, siyasiler, büyükelçilik ve başkonsolosluk çalışanları askeri erkan, yabancı misyon şefleri, STK Temsilcileri, işadamları ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. Cumhuriyet Resepsiyonu, önce Milli Mücadele kahramanları ve şehitlerimiz için saygı duruşu ile başladı. Ardından Türkiye ve Belçika milli marşlarının okundu.

BAŞKONSOLOS KORKUT TUFAN; ''BİR VATANDAŞIMIZ DAHİ KENDİSİNİ YALNIZ HİSSETMEMELİ''

TC Anvers Başkonsolosu (1. Sınıf Başkonsolos/Büyükelçi) Korkut Tufan günün anlam ve önemine dair yaptığı açılış konuşmasında; ‘’ Benim de en büyük amacım, bu ilginize devletimizin sıcaklığı ile cevap vermek, her zaman her koşulda yanınızda olmaktır. Görev sürem boyunca bir vatandaşımızın dahi kendisini sahipsiz hissetmesi beni üzecektir. İnşallah çoğu sevinçli günler olmak üzere, iyi ve kötü günlerde, tek yürek halinde bir arada olacağız’’ diyerek görev anlayışına vurguda bulundu.

Başkonsolos Tufan, konuşmada ayrıca;  “Ne mutlu bize ki, Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü bu güzel ülkede şanlı bayrağımızın altında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizi ve vatanımızı canları pahasına koruyan, aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir aradayız. Öncelikle yeni görevimin bu ilk Cumhuriyet Bayramını onurlandıran Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi değerli dostum Sayın Levent Gümrükçü’ye, teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kıymetli konuğumuzun bugün aramızda bulunması bizler için şeref ve mutluluk kaynağıdır.

Ancak,  bu mutluluk biraz buruk bir mutluluk. Zira, görev süresinin sonuna gelen değerli Büyükelçimizin buradaki mevcudiyeti aynı zamanda görev bölgemize veda niteliğindedir. Kendisine gelecek görevlerde üstün başarılar” diledi. Başkonsolos Korkut Tufan, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesajını davetlilerle paylaştı. Başkonsolos Korkut Tufan sözlerini “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Türkiye”,” Yaşasın Türk Dostluğu” diyerek tamamladı.

BÜYÜKELÇİ LEVENT GÜMRÜKÇÜ; “CUMHURİYETİMİZİN KAZANIMLARIYLA İLERLİYORUZ BU YOLDA BİRLİĞİNİZİ KORUYUN’’

Yakında görev süresi dolacak olan Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü’de bir veda konuşması yaptı. Duygulu ve coşkulu konuşmada ‘Belçika Türk Toplumunun birlik içerisinde hareket etmelerini” temenni ederek, sözlerine şu şekilde devam etti.

“Türk toplumunun değerli üyeleriyle ve yabancı konuklarımızla birlikte bugün burada olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Yurt dışında, gurbette olunca özel günlerde, milli günlerde, dini bayramlarımızda, birazda yurtdışında olmaktan hep üzülmüşümdür. Bu bayramlarımızı Türkiye’de yaşamanın, o coşkusunu, ruhunu, duygusunu tam manasıyla hissedememenin büyük üzüntüsü hep içimde olmuştur. Ama bu sene farklı. İyiki; budayım dedirtti bana. Dün Brüksel’de, biliyorsunuz Cumhuriyet Bayramımızı kutladık. Brüksel’in en büyük konser salonlarından birinde İdil Biret henfendinin bir piyano konserine yaklaşık 2 bin kişi ile coşkulu bir şekilde Cumhuriyet Bayramı kutlaması yaptık.

Bugünde burada  Anvers’de yine Türk toplumunun değerli üyeleri ve yabancı konuklarımız  ile birlikte olmaktan çok çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Tahmin ediyorum, sadece yurt içinde değil, yurt dışında da Cumhuriyetimizin böylesine coşkuyla kutlanması Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, bugünkü meclisimizin mebusları herhalde bizlere şu anda bakarken gurur duyuyorlardır diye düşünüyorum. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun’’ diyerek, sözlerini tamamladı.

Daha sonra Duayen sanatçı ve Beringen Müzik Kulüp Başkanı ve Duayen sanatçı  İsmail Erdoğdu yönetimindeki saz gurubu eşliğinde, Belçikalılardan oluşan Koro ekibinin ‘Anadolu Türküleri’ ni seslendirmeleri büyük bir ilgiyle izlendi.

Koro ‘Gidiyorum Gündüz Gece’, ‘Üsküdar’a giderken’ adlı türkü ve şarkılarla geceye renk kattılar.

Davetlilere döner ve çeşitli ikramlarla program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com