AZERBAYCANLI RESMİ HEYET BELÇİKA'DA HİZMET VEREN TÜRK STK TEMSİLCİLERİYLE SEMİNERDE BULUŞACAK

Bildiğiniz gibi aynı milletten olan Azerbaycan-Türkiye dostluğu tarihi bir dostluk olup, Azerbaycan'ın milli liderlerinden olan merhum Haydar Aliyev'in de dediği gibi 'Tek millet iki devlet' anlayışıyla kardeşlik duygularını geliştirerek sürdürmekteler.

Bildiğiniz gibi aynı milletten olan Azerbaycan-Türkiye dostluğu tarihi bir dostluk olup, Azerbaycan'ın milli liderlerinden olan merhum Haydar Aliyev'in de dediği gibi 'Tek millet iki devlet' anlayışıyla kardeşlik duygularını geliştirerek sürdürmekteler.

İki devletin vatandaşları her konuda birlik ve dayanışma sergilemekteler. Bu bağlamda Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci'nin himayesinde Brüksel'de bulunan Sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Azerbaycan'dan gelen heyet ağırlanacak ve birlikte  'Azerbaycan ve Avrupa'daki Sivil teskilatlar arasında" dostlukların kurulmasında Diaspora teşkilatlarının rolü' başlıklı seminer gerçekleştireceklerdir.

Belçika Türkçe Medya Birliği Başkanı Hüseyin Dönmez'in moderatörlüğünde yapılacak olan seminerde Azerbaycan'dan gelen konuşmacılar kendilerini tanıtarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, kendilerine yöneltilecek olan soruları cevaplayacaklardır. Programımıza 'Belçika Türkçe Medya Birliği', 'Gent Türk Ocağı', 'Belçika Aydın Vakfı'da katkı sunmaktalar, kendilerine teşekkür ediyorum.

Düzenleyeceğimiz seminere Belçika Azerbaycan Büyükelçisi Sayın Fuad Isgenderov, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sosyal-Siyasi Meseleler Şubesi Sektör Müdürü Sayın Gafar Aliyev, Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı, Azerbaycan Milletvekili Sayın Eflatun Amaşov, ATXEM  Başkanı Sayın İlham İsmailov, Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi,, ATXEM icra katibi, “Birlik” Dergisi Baş Editörü Sayın İlqar İlkin katılacaklar. Seminerin moderatörlüğünü BTMB Başkanı Sayın Hüseyin Dönmez yapacaktır.

Konuyla ilgili olarak Başkan Ayhan Demirci şu açıklamalarda bulundu: "Azerbaycan-Türk dostluğunun geliştirilmesi ve kardeşlerin birbirlerini daha yakından tanımaları ve milli ve genel meselelerde ortak duyarlılık geliştirme adına bu program tertip edilmektedir. 'Sözde Ermeni Soykırımı', 'Karabağ, Hocalı katliamları'nın gündemde tutulması' ve 'Genel meselelerimiz' üzerine istişarelerde bulunmak üzere, düzenleyeceğimiz seminerde  bir araya geleceğiz.

Seminer programımız 4 Kasım 2019 Pazartesi, Chausse de Haecht-Haachtsesteenweg 173-1030 Brussel/Schaerbeek adresinde bulunan ve kısa adı 'Tukse Unie' olan 'Türk Dernekler Birliği temsilcilik salonunda Saat: 17:30'da gerekleştirilecektir. Seminerimiz Belçika'da hizmet veren tüm Türk Sivil toplum Teşkilatları davetlidir. Seminerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

www.belcikaaydinhaber.com