HALK SANATÇISI MERHUM BEKİR ŞAHBAZ ANILACAK

Belçika'da ilk sahne alan saz sanatçısı uzun sap bağlamanın büyük ustalarından Bekir Şahbaz'ı ölümünün birinci yılında ( 1960-2018 ) düzenlenecek bir anma toplantısı ile anılacak.

Belçika'da ilk sahne alan saz sanatçısı uzun sap bağlamanın büyük ustalarından Bekir Şahbaz'ı ölümünün birinci yılında ( 1960-2018 ) düzenlenecek bir anma toplantısı ile anılacak.

Bekir Şahbaz, Belçika'da müzik yaparak sahneye çıkan ilk gençlerdendir...Saz çalış tarzı ve tavrıyla birçok genci etkilemiş, müziğe ve saz çalmaya yönlendirmiştir...Bu sayede birçok genç kriminal suça bulaşmamıştır.
Bekir Şahbaz'ın dünyasına giren gençler... Tezenelerini farklı geleneklere, farklı kültürlere yönlendirmiş, Anadolu ( Küçük Asya ) müziğiyle kültürler arası önemli köprü görevi üstlenmişlerdir.

Çünkü müzik yapan insanların uğraşısı, sevdası barıştır, kardeşliktir. Bekir Şahbaz'ın her milletten arkadaşı, dostu vardı. Enternasyonalistti, hümanistti. İnsanları dili, dini, derisinin renginden dolayı ayırmazdı.
Sarı Bekir olarak tanınan, Bekir Şahbaz müziğiyle Belçika --Türk göçmen toplumunda öncü roller oynayan, arkasından gelen genç müzisyenleri etkileyen, onlara yeni kapılar açan uluslararası bir müzisyendi.

Bekir Şahbaz'ın, dostları ve müzisyen arkadaşları geçen yıl yitirdiğimiz bu değerli müzisyenin anısına 24 Kasım Pazar akşamı müzikli bir anma etkinliği düzenliyorlar. Bu anma etkinliğine Bekir Şahbaz'ı tanıyan tanımayan müzik seven herkes davetlidir.

****************************************

Vrienden en muzikanten herdenken de Brussels-Turkse baglama-speler en zanger Bekir Sahbaz die in 2018 onverwachts overleed. Bekir - ook bekend als
‘Sarı Bekir of Blonde Bekir’ - was een fenomeen binnen de Belgo-Turkse muziekscène. Als één van de eerste migranten die Turkse muziek op Belgische podia bracht, bouwde hij bruggen tussen verschillende muziekculturen en bracht zo veel muzikanten met elkaar in contact. Naast heel veel livemuziek worden er ook video-opnames vertoond uit het archief van Süleyman Özdemir.
Cumali Bulduk (zang & baglama)
Hilde De Clercq (zang & percussie)
Ilhan Eken (baglama)
Gülabi kubat (zang)
Kadir Kubat (zang)
Kadir Köse (baglama)
Michel terlinck (hommel)
Paul Takahashi (piano)
Sébastien Paz Céroni (viool)
Stephan Pougin (percussie)
Nil Görkem (dans)
Süleyman Özdemir (video)

YER: DE CENTRALE Kraankindersstraat 2, 9000 Gent

TARİH: 24/11/2019   SAAT: 18:30