~~PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (SAV) KONFERANS VE İLAHİLERLE ANILDI

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'ın kutlu viladetleri nedeniyle, her yıl düzenlenen Mevlid-i Nebi programının bu yıl ki ana teması "˜Peygamberimiz ve Aile' oldu.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’ın kutlu viladetleri nedeniyle, her yıl düzenlenen Mevlid-i Nebi programının bu yıl ki ana teması ‘Peygamberimiz ve Aile’ oldu.

Bu anlamda Diyanet işleri başkanlığının organizasyonlarıyla başta güzel ülkemiz Türkiye olmak üzere yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelikte kutlama ve konferanslar devam ediyor.

Belçika Diyanet Vakfı organizasyonuyla Belçika’nın  Brüksel başta olmak üzere Anvers, Liége, Charleroi, Limburg, Gent ve Namur şehirlerinde düzenlenen konferans ve coşkulu kutlamalar gerçekleştirildi.

Belçika Din Hizmetleri Müşavirliği ve Brüksel Bölge Camilerinin ortak organizasyonuyla  Brüksel’in gözde salonlarından olan Yeni Yaşam Düğün salonunda  ‘Mevlid-i Nebi’ adlı kutlama, konferans ve ilahilerle gerçekleştirildi. Davetlilerin güllerle karşılandığı konferansta duygulu anlar yaşandı.

Kutlamaya ev sahipliği yapan Belçika Diyanet Vakfı başkan ve üyelerinin davetlileri güllerle karşıladığı programa T.C. Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk, T.C. Din Hizmetleri Müşaviri Abdullah Gümüşsoy, Belçika Diyanet Vakfı Genel Müdürü Coşkun Beyazgül, Diyanete bağlı camii dernek başkanları ve beşyüzü aşkın kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Sunumu Belçika Diyanet Vakfı Brüksel Bölge Koordinatörü Ömer Bektaş’ın yaptığı program Vilvoorde  Rahman Camii Din görevlisi Hüseyin Ünal’ın Ahzab suresinden 38-48.ci ayetleri okumasıyla start aldı.

DİN HİZMETLERİ MÜŞAVİRİ GÜMÜŞSOY: "AİLE EN DEĞERLİ HAZİNELERİMİZDENDİR"

Selamlama konuşmalarında ilk olarak ev sahibi hasebiyle, Diyanet Müşaviri Abdullah Gümüşsoy söz alarak, “Saygıdeğer davetliler, peygamberimizin dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesinde yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da, başkanlığımız 7-17 Kasım’ı ‘Mevlid-i Nebi’ haftası ilan etmiştir.

Bu çerçevede Belçika genelinde 7 bölgemizde siz değerli halkımıza doğrudan ulaşmayı hedefleyen ve Başkanlığımızın bu seneki belirlemiş olduğu ana tema olan ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu bir dizi etkinlikler bugün burada sizlerle Brüksel bölgesindeki derneklerimizin katkıları ve katılımlarıyla bir konferans programı tertip ettik.

Aile, toplumun temelini oluşturan en değerli hazinelerimizden birisidir. Az önce Hocamızın okuduğu ayetlerde de Yüce Allah, aileyi huzur ve sükûnet kaynağı, mutluluk vesilesi ve aynı zamanda da bereket vesilesi kılmakta. Aile nasıl olurda bu hedeflere ulaştırır bizleri? Bunun detaylı izahını biraz sonra, kıymetli konuşmacı misafirimiz sizlere anlatacaktır.

Tertiplediğimiz bu güzel programımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Yüce Allah bizlere Peygamberimizin mesajını anlamaya ve kavramaya, aile yuvalarımızda mutlu ve huzurlu bir aile yuvamıza vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Programın hazırlanmasında katkıları olan ve bu programa katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜKELÇi GÜMRÜKÇÜ: “AİLE, SAĞLAMSA O TOPLUM SAĞLAMDIR”

“Sizlerle bu anlamlı günde birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Esasen bu senenin konusu gerçekten çok önemli. Peygamberimiz ve Aile, çünkü sadece ailenin öneminde bağımsız olarak, Peygamberimizin ve dinimizin aile konusuna verdiği önem esasında her şeyin üzerindedir diyebiliriz.

Eminim ki; biraz sonra çok değerli konuşmacımız bunu anlatacaktır. Birçok Hadis-i Şerif’te de Peygamberimizin Aile kurumuna, eşler arasındaki ilişkilere, sevgiye, saygıya verdiği önem çok defalarca, çarpıcı şekillerde bize aktarılmaktadır.

Şahsi görüşüm olarak da aileyi, ilk ve ebedi olarak devam eden bir yuva, okul ve güvenilir liman olarak görüyorum. Yuva olarak görüyorum. Çünkü herkesin karşılıksız sevgiyi, saygıyı ve şefkati ilk öğrendiği yer Aile oluyor. Keza bir okul oluyor, dinimizin ve kültürümüzün değerlerini, hayata karşı nasıl bakmamız ve nasıl davranmamız gerektiğini de ilk öğrendiğimiz yer Ailedir.

Aile içi şiddetinin olmadığı, kadın ve erkeğin eşit olduğu, eşlerin birbirine her zaman sevgiyle saygıyla davrandığı ve küçüklerimizi de bu anlayışla büyüterek, hayata hazırladığımız çok çok önemli kurumdur aile. Aile sağlamsa o toplum sağlamdır” dedi.

Yasin Avcı adlı öğrencinin ‘Medine Gülü’ adlı ilahiyi seslendirmesinin ardından ‘Mevlid-i Nebi’ ve ‘Aile’ ilgili sinevizyon gösterimleri sunuldu.

DİB STRATEJİ GELİŞİM BAŞKANI MAHMUT TÜRK: "BİR PROJE DAHİLİNDE PEYGAMBERİMİZİN HADİSLERİNİN İTİBARSIZLAŞTIRILMASI İÇİN ÇALIŞILMAKTA"

Gecenin konferans konuşmacısı Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk : “Değerli vatandaşlarımız, değerli soydaşlarımız, Hz. Peygamber (sav) efendimiz, iki cihan Serveri, Kainatın ve beşerin yegane efendisi Hz. Muhammed’in doğum yıldönümü münasebetiyle aranızdayım.

Hz. Peygamber efendimiz ve sözleri bu dinin neresindedir. Bir Müslüman için me derece bağlayıcıdır yada değildir. Önce bu sorunun cevabını kafamıza oturtmamız lazım. Önce bu soruya bir cevap arayalım.

Bu konuya neden ihtiyaç duydum. Bu salona gelenlerin Hz. Peygamberin söyledikleriyle bir sorunu yoktur asla. Ama, sizin çocuklarınızın. Yada çocuklarınızın çocuklarının iki kuşak sonra Hz. Peygamberle sorununun olması ve kavgalı olması isteniyor. Son 30-40 belki 50 yıldır Dünya’da ve Türkiye’de basın yayın organlarında, televizyonlarda, internet ve sosyal mecrada Hz. Peygamberin söyledikleri hususunda ve O’nun söylediği Hadis-i Şeriflerin itibarsızlaştırılması hususunda ciddi bir propaganda yürütülmektedir.

Yani Kuran bize yeter, Sünnet’e ne gerek var? Hadislere ne ihtiyaç var efendim?  Elimizde bir Kur’an var, bunu okuyalım, Mealini de okuyalım. Hadise gerek yok diyen bir akım, bu konuyu bir proje olarak sunmaktadır. Ben buna Hadislerin itibarsızlaştırılması projesi diyorum. Hadislere karşı çıkana bende karşı çıkarım.

Aile İslam’da çok önemlidir. Bu konuda ayetler ve hadisler vardır. Biz, halen toplum olarak ayakta kalabiliyorsak, bunun nedeni ailedir. Hz. Resulullah’ın öğretileriyle, Anadolu Erenlerinin öğretileri birbiriyle örtüşüyor. Aile’nin korunmasında sadakat, samimiyet ve Hoşgörü çok önemlidir. Anadolu Erenlerinin ‘Eline, beline, diline sahip ol’ nasihati Peygamberimizin hadislerinin farklı bir anlatımıdır” diyen Türk, akılcı ve akıcı sohbetiyle davetlilerden tam not aldı.

Anderlecht, Fatih, Mevlana Ulu  ve Rahman camiileri öğrencilerinin birbirinden güzel okudukları şiir ve ilahiler davetliler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Program ‘Birlik ve Beraberlik dualarıyla son buldu.

www.belcikaaydihaber.com