BAŞKAN KIR, BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ ONURUNA' VEDA RESEPSİYONU VERDİ

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü'nün görev süresinin sona ermesi ve yılbaşına doğru Brüksel'den ayrılacak olması nedeniyle, Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Büyükelçi Gümrükçü onuruna bir "˜Veda Resepsiyon'u düzenledi.

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü'nün görev süresinin sona ermesi ve yılbaşına doğru Brüksel'den ayrılacak olması nedeniyle, Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Büyükelçi Gümrükçü onuruna bir "˜Veda Resepsiyon'u düzenledi.

Brüksel'in gözde mekanlarından "˜Vester Bar' salonunda verilen resepsiyonda Başkan Kır, davetlilerini sıcak bir şekilde karşılayarak, resepsiyon süresince davetlilerden yakından ilgilendi.

Resepsiyona Onur konuğu Büyükelçi Levent Gümrükçü'nün yanında AB Nezdinde Daimi temsilci Büyükelçi Basat Öztürk,  Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Anvers Başkonsolosu (Büyükelçi) Korkut Tufan, Müsteşarlar, Müşavirler,  Brüksel Milletvekili İbrahim Dönmez, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcıları  Dorah İlunga, Kadir Özkonakçı, Saint Josse Belediye meclis üyesi Safa Akyol, Schaerbeek Belediye meclis Üyesi Döne Sönmez, STK Temsilcileri, sanatçılar akademisyenler, spor kulüp temsilcileri ve işadamları katıldı.

BAŞKAN KIR," SAYIN BÜYÜKELÇİ  VAR OLAN DİPLOMATLAR İÇERİSİNDE ÖRNEK BİR ŞAHISSINIZ"

Verilen resepsiyonda bir konuşma yapan Başkan Emir Kır; "Değerli konuklar bugün sıradan bir gece değil, bizim için çok özel bir gece yaşayacağız, güzel bir resepsiyon olacak. Öncelikle, bu güzel resepsiyona bizi kırmayarak, katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Bu resepsiyonumuzun onur konuğu Sayın Büyükelçi Levent Gümrükçü'ye programımıza katılımı ve onure ettiği içinde çok teşekkür ediyorum. Aramızda T.C. Nato Nezdinde Büyükelçi sayın Basat Öztürk bey var. AB Nezdindeki  Büyükelçimiz sayın Kemal Bozay'da ailesi ile görüşme gerekçesi nedeniyle, katılamadığını gönlüyle ve kalbiyle bizimle olduğunu söyledi. Sayın Başkonsolosumuz Sayın Dilşad Karaoğlu, Anvers Başkonsolosumuz Sayın Korkut Tufan, Brüksel milletvekilimiz Sayın İbrahim Dönmez, başkan yardımcılarımız, siyasilerimiz, müsteşarlar, müşavirler, STK temsilcileri, sanatçılar akademisyenler, spor temsilcileri, basın temsilcilerine ve işadamlarımız var. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

2003 yılında Emekliye ayrılan Büyükelçi Sayın Erkan Gezer için bir resepsiyon düzenlemiştim. Ve bugünde görevinden ayrılmayacak olan ama bizlerde çok güzel anı ve izler bırakan Büyükelçi Sayın Levent Gümrükçü için veda resepsiyonu düzenlemeyi düşündüm. Kendisi görevinden ayrılmayacak, diplomatlığı bırakmayacak, neden resepsiyon düzenleme fikrime gelice de, geldiği birinci günden beri hepimizi çok etkiledi. Öncelikle çok önemli ve büyük bir diplomat'tır. Burada bir parantez açmak istiyorum. Belçika-Türkiye ilişkilerini düzeltmek için müthiş bir performans sergiledi. İkili ilişkileri tecrübeli diplomatik tavırları ve söylemleriyle başarılı bir şekilde sürdürdü.

Birebir görüşmeler yaparak, ılımlı bir hava estirmeye çalıştı. Gittiği ortamlarda verdiği mesajlarla Belçika-Türkiye ilişkilerine çok önemli katkı sağladığını düşünüyorum. Geçtiğimiz bu dönemlerde dostluğa, anlayışa ihtiyacımız var. Buna da çok katkılarda bulunduğuna hem Belediye Başkanı, hem de Milletvekili olarak bizzat şahitliklerim olmuştur. Sayın Büyükelçi Mecliste iki grup başkanlarını ayrı ayrı ziyaret ederek onlarla fikir alışverişinde bulunarak Türkiye'nin ve Belçika'nın Nato'da birlikte olduklarını, Gümrük Birliğinde Türkiye'nin imzası bulunduğu, AB'ye aday ülke olduğunun altını çizerek, ortak değerlerde bulunulması gerektiğini her fırsatta dile getirmekteydi.

Belçika'da yaşayan Türkler olarak bu mesajlara ihtiyacımız vardı. Hem şahsım, hem Belçika Türk toplumu adına size teşekkür ediyoruz.

Atatürk'ü herkes sever, yaptığı Inkılaplardan dolayı. Modern düşünceleri ve batıya yönelik yüzü, duruşu, giyinmesi ve düşünceleriyle Atatürk farklı bir liderdi. Atatürk yaptıklarıyla yaşamı boyu bizlere örnek oldu.

Sayın Büyükelçim, siz pozitif enerji dolu birisiniz. Bu enerjinizi her gittiğiniz yerde yansıtarak büyük bir sevgi atmosferi oluşturdunuz. Bu enerjinizi insanlarımıza aktardınız. Güzel karizmanız, sıcak ve samimi davranışlarınız bizlerde çok güzel anılar bıraktı. Siz var olan diplomatlarımız arasında örnek şahıssınız. Sizlerle güzel tecrübeler edindik.

Sizlere yeni görevlerinizde başarılar diliyorum. Görevinizi tamamlamadınız yarım kaldı İnşallah ilerleyen zamanlarda sizi tekrar Brüksel'de görmek isteriz. Her şey için çok teşekkürler Sayın Büyükelçi" dedi.

BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ "İKİ YIL BANA GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ DESTEK VE DOSTLUĞA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Büyükelçi Levent Gümrükçü ise yaptığı Veda konuşmasında; "Sayın Başkan, öncelikle böylesi güzel bir resepsiyonu düzenlemeniz ve bana yönelik çok değerli sözleriniz için teşekkür ediyorum. Burada sizlerle beraber olmak, benim için büyük bir şereftir. Katılımlarınızdan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum.

Mesleğimde 30 yıl geçmesine rağmen, 30 yıl içerisinde birçok yerden bir çok vedalar olmasına rağmen, hale böyle ortamlarda duygulanmadan edemiyorum. Hislerimi tarif edecek sözler bulamak zor oluyor. Bu da samimi dostlar içerisinde yaşadığım anlardan bir tanesidir. Böylesi güzel bir etkinliği düzenlemiş olmanızdan dolayı, çok teşekkür ediyorum. Böylesi samimi bir dost grubu içinde olmaktan büyük mutluluğu ifade etmek istiyorum.

Bu özel ve güzel bir anı bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Burada 2 yıl boyunca bana gösterdiğiniz dostluk, destek ve işbirliği için çok teşekkür ediyorum. Bunlar benim için çok değerli ve önemliydi. Burada bir çoğunuzla, beraber çalıştık. Sık sık bilgi alışverişinde bulunduk. Çok önemli projeleri ortaklaşa gerçekleştirdik.  Bazı etkinliklerde yan yana olmanın mutluluğunu yaşadık. Sizleri tanımak, sizlerle birlikte olmak, bana çok büyük güç verdi. Çok değerlisiniz hepiniz sağ olun var olun.

Eğer Belçika- Türkiye ilişkilerine bir parça olsun katkıda bulunmuşsak, eğer ki, Belçika Türk toplumunun meselelerine bir parça olsun katkımız olmuşsa ne mutlu bana. Bunları da yapabildiysek hep beraber yaptık. Sizlerden aldığım güçle, bilgilerle ve tavsiyelerle bunları yaptık. Ümit ediyorum ki benden sonra gelecek olan Büyükelçi arkadaşımızla beraber aynı şekilde bu çalışmalar devam edecektir. Çünkü; çok değerli büyükelçi arkadaşım geliyor. Onunla da aynı bu güzel ortamın devam edeceğine eminim.

Burada sayın başkonsoloslarımız ve mesai arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Onlarla çalışmak benim için büyük bir şerefti. Ev sahibimiz Kazım Korkmazer beye de teşekkür ediyorum. Buraya o kadar sık geliyordum ki, burayı nerdeyse ikinci evimiz olarak görüyorduk. Kendisinin güler yüzlü ve dostane karşılamasını asla unutamam. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı Konser ve resepsiyonunu beraber düzenledik. Bize çok yardımcı oldular, kendilerine teşekkür ediyorum.

Asıl teşekkür edeceğim kişi de Başkan sayın Emir Kır'a olacak. Ben önce den de Brüksel'de görev yapmıştım. Kendisini 15 yıl önce yine burada görme ve tanıma fırsatım olmuştu, o dönemde genç ve ilk bir siyasetçi idi. 15 yıl sonra geldiğimde O'nu başkan ve milletvekili olarak görmem, duayen olarak, bir çok yeni siyasetçiye örnek olmasını görmem beni daha da mutlu etti. O gün ki ilk heyecan ve şevkle Belçika için, Saint Josse Belediyesi ve Belçika Türk Toplumu için çalışıyor görmek beni çok umutlandırdı.

Farklılıklarla birlikte yaşam ortamı oluşturarak, sağduyulu cesur siyasetçilere ihtiyacımız var. Benim gözümde Emir Kır böyle siyasetçilerden birisidir. Belçika Türk Toplumu için, gelecekten çok umutluyum. Sayın başkan iki sene boyunca bana gösterdiğiniz dostluk verdiğiniz destek, için teşekkür ediyorum. Brüksel'den hüzünle ayrılmanın burukluğunu yaşıyorum. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum."

Saint Josse Belediye  Başkan Yardımcısı  Dorah İlunga Büyükelçi Gümrükçüye bir buket gül, Başkan Emir Kır, ise Saint Josse Belediyesi için hazırlanan tanıtım kataloglarını takdim etti.

Duygu dolu resepsiyon basına hatıra görüntülerin verilmesiyle son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com
Â