TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNDEKİ HEYET BAŞKAN KIR'I ZİYARET ETTİ

Türkiye Belediyeler Birliği heyetinde bulunan 9 belediye Başkanı Avrupa Birliği kurumlarında temaslarda bulunmak üzere, Türkiye Belediyeler Birliği Dış ilişkiler Müdürlüğü organizasyonu çerçevesinde Belçika'ya geldi. Türkiye'nin farklı illerinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Bilecik Berlediye Başkanı Semih Şahin, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kazan ve TBB Uzman Murat Kodaz'dan oluşan heyet Saint Josse Belediye başkanı Emir Kır'ı ziyaret ederek, bilgi aldılar. Delegasyona Büyükelçilikten Müsteşar Hanım Sezi Ersoy eşlik etti.

Türkiye Belediyeler Birliği heyetinde bulunan 9 belediye Başkanı Avrupa Birliği kurumlarında temaslarda bulunmak üzere, Türkiye Belediyeler Birliği Dış ilişkiler Müdürlüğü organizasyonu çerçevesinde Belçika’ya geldi. Türkiye’nin farklı illerinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Bilecik Berlediye Başkanı Semih Şahin, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kazan ve TBB Uzman Murat Kodaz’dan oluşan heyet Saint Josse Belediye başkanı Emir Kır’ı ziyaret ederek, bilgi aldılar. Delegasyona Büyükelçilikten Müsteşar Hanım Sezi Ersoy eşlik etti.

Başkan Kır’ın sıcak bir şekilde ağırladığı belediye başkanlarını karşılamasından ‘mutlu olduğunu’ belirterek,  “Belediye başkanlarını ağırlamaktan ve belediyecilik alanında bilgi alışverişi yapmaktan büyük mutluluk duydum. Ziyaretiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Belediyecilikle ilgili deneyimlerini konuklarıyla paylaşan Başkan, Belediyesi ile ilgili bilgiler de verdi.

Heyet adına yapılan konuşmalarda ise, “Brüksel’i ziyaret eden belediye başkanlarımız ağırlıklı olarak AB kurumlarıyla temaslarda bulunmak için buraya geliyorlar. Bu çerçevede, Avrupa Palamentosu bölgesel kalkınma komitesi ve Avrupa Bölgeler Komitesi ile görüşmeler olacak. Yeni seçilen belediye başkanlarımız AB kuruluşlarının çalışma şeklini yakından görmeyi, bu kuruluşlarla ilişki ve işbirliklerini geliştirmeyi hedefliyorlar. Ayrıca Türkiye - AB arasında kardeş şehir ilişkileri kurulması, ülkemizde gerçekleştirilecek bazı etkinliklere davet gibi meseleleri de görüşmelerinde dile getirecekler. Emir Bey ile yapılacak görüşme de, tanışmak ve belediyeler arası olası işbirliği fırsatlarını ele almak amacıyla yapılıyor” denildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ AVRUPA’DA KREDİ ARAYIŞINDA

Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme getirdiği belediye için kredi tartışmalarına ilişkin bir açıklamada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den geldi.

Brüksel'de temaslarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da gündeme getirdiği kamu bankalarından kredi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belediyenin ihtiyaçları için kamu bankalarından kredi alamadıklarını ifade eden Seçer, "Ülkemizde finans kaynaklarına ulaşımda zorlanıyoruz. Kamu bankalarından kredi alamıyoruz, yurt dışından kredi alacağız" şeklinde konuştu.

Vahap Seçer'in açıklamaları şöyle oldu:

"Brüksel'de 2 günlük çalışmalarımızı bitirdik. Burada önemli temaslarda bulunduk. Avrupa Parlamentosu'nda ve Bölgeler Komitesi'nde bir dizi görüşmelerimiz oldu.

Özellikle İnovasyon konusunda, sosyal projeler konusunda ve bir çok farklı alanlarda yapacağımız projelere hem hibe hem de fonlardan yararlanma konusunda önemli bilgiler edindik. Ülkemizde finans kaynaklarına ulaşımda zorlanıyoruz.

Kamu bankalarından kredi alamıyoruz, özel bankalardan kredi bulmakta zorlanıyoruz. Ancak yurt dışı kredilerle bazı yatırımları yapabileceğimizi gördük ve bu çalışmalarımızın bize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.

İnşallah önümüzdeki günlerde bu temaslar, somut bir takım anlaşmalarla sonuçlanacak diye umut ediyoruz."