~~BEKTAŞİ NEFESLERİ NEFESLERİ KESTİ

Belçika'da tabiri caiz ise "˜Etkinlikler Sezonu' son hızıyla devam ediyor. Havaların soğuk olmasıyla da sanatsal ve kültürel etkinliklerle ısınan sanatseverlerin, etkinlik ve konserlere ilgisi de her geçen gün artarak devam ediyor. Hemen hemen hergün bir sanat ve konser etkinliği olmakta. Belçika Türk Toplumunda bu sanatsal ve kültürel etkinliklere ilgisi her geçen gün artmakta.

Belçika’da tabiri caiz ise ‘Etkinlikler Sezonu’ son hızıyla devam ediyor. Havaların soğuk olmasıyla da sanatsal ve kültürel etkinliklerle ısınan sanatseverlerin, etkinlik ve konserlere ilgisi de her geçen gün artarak devam ediyor. Hemen hemen hergün bir sanat ve konser etkinliği olmakta. Belçika Türk Toplumunda bu sanatsal ve kültürel etkinliklere ilgisi her geçen gün artmakta.

Bu etkinliklerin en özgün olanlarından birisi de Sanatçılar Barış Köygülü’nün çalıp söylediği ve Ali Aslan’ın kendisine eşlik ettiği ‘Bektaşi Nefesleri’ adlı muhteşem konseriydi.

Sanatçı Köygülü, ‘Heusden-Zolder bulunan ve Genel Koordinatörlüğünü Ertan Güngör’ün yaptığı ‘Kültür Sanat Merkezi Anadolu Sahnesi’nde gerçekleştirdiği mini konserde, davetliler hoş bir gece geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Sanatçı Köygülü, Anadolu’nun evrensel şahsiyeti ve manevi liderlerden olan Hacı Bektaş-ı Veli’yi kısaca anlatarak, O’nun evrensel sözlerinin günümüzde halen yankılanması ve günümüz insanlarının gönlüne ve dilinden düşmemesi, O’nun toplumumuz adına çok büyük bir değer olduğunu da göstermektedir” dedi.

Bugünkü programımızda Anadolu’muzun Türkü üstadlarının eserlerinden, derlenen türküleri ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin sözlerinden derlenen Bektaş-ı Nefeslerinden oluşan bir sunum yapacağız.

Almanya’dan gelerek bana eşlik edecek olan arkadaşım değerli dost Ali Aslan ve siz değerli davetlilerimize katılım ve ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Saz ve söz ustası genç Sanatçı Barış Köygülü güzel yorumlarıyla hoş bir geceye imza attı. Sanatçı’nın güzel yorumları, muhteşem ve sazı sempatik tavırları geceyi daha da ısıtıyordu.

Davetlilerinde zaman zaman türkülere eşlik ettiği sıcak ortamda gerçekleşen konserde, tüm davetliler hoş bir gece geçirdiklerini bu tür konserlerin devam etmesi gerektiği noktasında temennilerde bulundular.

~~Sanatçı Köygülü, “Verilen konserden elde edilen gelirin tamamı önceden Ardahan’da bir köy okuluna bağışlanmasını düşündük ancak, Elazığ depremi nedeniyle gelirlerin Elazığ depreminde mağdur olanlara bizzat teslim edilecektir” diye açıklamada bulundu.
Duyarlı sanatçı arkadaşımızı Belçika Aydın haber olarak tebrik ediyor, sanat yaşamında başarılar diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com