Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz, İdlib'de rejim güçlerinin saldırısında şehit olan Uzman Çavuşlar Onur Şükrü Özler, Uğur Katran, Gökhan Orhan ve Halil Demir'in cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

Şehitlerimizi uğurluyoruz, İdlib'de rejim güçlerinin saldırısında şehit olan Uzman Çavuşlar Onur Şükrü Özler, Uğur Katran, Gökhan Orhan ve Halil Demir'in cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

~~Törene, şehidin babası Mehmet Uğur Özler, annesi Canan Abo, kardeşi Orhan Özler, aile yakınları ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Tabuta sarılarak gözyaşı döken bir aile yakını, "Hep bu vatan için şehit olmak isterdin. Dileğin gerçek oldu. Sen bizim gururumuzdun, artık hem şehidimiz hem de onurumuz ve şerefimizsin." dedi.

Bunun üzerine şehidin kardeşi Orhan Özler de tabuta bakarak, "Dileği gerçek oldu. Keşke başka bir şey dileseydin. Seni çok seviyoruz. Hakkını helal et." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Özler'in cenazesi, asri mezarlıktaki şehitliğe defnedildi.

~~

Şehit Uzman Çavuş Katran Mersin'in Gülnar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı

Suriye İdlib'de, rejim güçlerinin saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Uğur Katran ise memleketi Mersin'in Gülnar ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Katran için Gülnar Kaymakamlığı önünde düzenlenen cenaze törenine babası Ramazan, kardeşi Meryem Katran, yakınları ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Mersin Valisi Ali İhsan Su, 6. Mekanize Piyade ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazı milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı.

İl Müftüsü Şaban Kondi'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri tören mangasınca omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu.

Şehidin kardeşi Meryem Katran, ağabeyini son yolculuğuna giydiği askeri üniformayla uğurladı.

Cenaze, törenin ardından Ayvalı Mezarlığı'nda defnedildi.

Katran'ın, annesi Çiğdem Katran'ı 11 ay önce kaybettiği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Orhan'ın cenazesi Sandıklı'da toprağa verildi

Rejim unsurlarınca İdlib'de gerçekleştirilen yoğun topçu ateşi sonucu şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş Gökhan Orhan da memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'ndan alınan şehidin naaşı, ambulansla Sandıklı ilçesindeki Ece Mahallesi Gülhan Sokak'taki babaevine getirilerek helallik alındı.

Burada şehidin babası Ali ile kardeşi Abdullah Orhan, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Helallik alınmasının ardından Orhan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, tekrar ambulansa konularak, ilçe merkezindeki Ulu Cami'ye götürüldü.

Burada şehidin babası Ali ile kardeşi Abdullah Orhan'ın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Şehidin bazı yakınlarını ise protokol üyeleri teselli etmeye çalıştı.

İkindi namazının ardından düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazından sonra şehidin naaşı, ilçe mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.

Anne Fatma Orhan'ın, sağlık nedenleri dolayısıyla cenaze törenine katılamadığı öğrenildi.

Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, CHP Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Demir Sakarya'da son yolculuğuna uğurlandı

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Halil Demir'in cenazesi Sakarya'da toprağa verildi.

Hatay'dan İstanbul'un Tuzla ilçesindeki babaevine getirilen Demir'in Türk bayrağına sarılı tabutu, burada helallik alınmasının ardından memleketi Sakarya'nın Pamukova ilçesine ulaştırıldı.

Demir'in naaşı, Bacı Mahallesi Camisi'nin yetersiz gelmesinden dolayı özel olarak hazırlanan alana götürüldü.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından bir süre top arabasında taşınan şehidin naaşı, Bacı Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi.

İdlib saldırısının bölgesel-küresel jeopolitik bağlamda yol açacağı olası sonuçlar

İdlib'de 7 asker ile 1 sivil personel şehit oldu

Şehit Uzman Çavuş Katran Mersin'in Gülnar ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Onur Şükrü Özler'in cenaze törenine katılan Adalet Bakanı Gül, aynı saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Uğur Kurt'un ailesinin Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evini de ziyaret etti.

Burada aileye başsağlığı dileklerini ileten Gül, şehidin babası Abdurrahman, annesi Döndü, eşi Emine, ağabeyi Erhan ve diğer aile fertleriyle yakından ilgilendi.