"¹ANNE BENİ SAĞLIKLI BESLE"º ADLI SEMİNERİN İLKİ DÜZENLENDİ

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği tarafından "¹Aile Eğitim Seminerleri"º (1)'in ilki "¹Anne Beni Sağlıklı Besle"º başlığıyla Belçika Diyanet Vakfı Salonu'nda gerçekleştirildi.

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği  tarafından ‹Aile Eğitim Seminerleri› (1)'in  ilki ‹Anne Beni Sağlıklı Besle› başlığıyla Belçika Diyanet Vakfı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş'un himayesinde gerçekleştirilen seminerde Sağlıklı Beslenme Koçu Özge Bodur, akıcı uslubu ile sinevizyon eşliğinde çok güzel, anlamlı ve yararlı bir sunum gerçekleştirdi.

Müşavir Durmuş: «Amacımız Anne ve Anne Adaylarını ‹Beslenme Konusunda› Bilgilendirmektir.

Eğitim Müşaviri Doç Dr. Neslihan Karataş Durmuş yaptığı selamlama konuşmasında «Eğitim başta olmak üzere Sağlıklı nesillerin yetişmesine çok önem verdiklerini. Bu konuda Anne ve Anne adaylarını bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için bu tür seminerleri zaman zaman düzenleyeceğiz.

Bu konuda alanında uzman olan değerli Sağlık ve Beslenme Koçu Sayın Özge Bodur'a, siz değerli konuklarımıza ve husussen de bu salonu bize tahsis eden ‹Belçika Diyanet Vakfı› yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.

Beslenme Koçu: «Çocuklarımızı Sağlıklı büyütmek için bilinçli hareket etmeliyiz»

Sağlıklı Beslenme Koçu Özge Bodur, «Seminerde Sağlıklı yaşam nedir? Çocuklarımızı Sağlıklı büyütmek için neler yapılmalıdır? Çocuklarımızın Sağlıklı beslenmesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir? Çocuk Bebek ve çocuklarımıza  Sağlıklı yiyecekler seçerken, nelere dikkat edilmelidir? Konularını interaktif olarak ele aldı.

Aile eğitim Seminerinde, Bebek ve Çocukların beslenmesinin önemine vurgu yaparak, «Yetersiz ve dengesiz beslenme›, ‹Çocuklarda alınması gereken besin grupları nelerdir?›, ‹Yanlış beslenme hangi problemlere neden olabilir?›, ‹Çocuklarımızla kurduğumuz iletişimin beslenmelerine etkisi›, ‹Sağlıklı bir beslenme tabağı nasıl olmalı?›, ‹Sağlıklı ana ve ara öğün örnekleri›, Okul başarısında sağlıklı beslenme?› başlıklarındaki soruları örneklerle  akıcı bir şekilde Sunan Beslenme Koçu Bodur, sorulan sorularıda dikkatli bir şekilde dinleyerek cevaplandırdı.

Seminerin katılımcıları «memnun olduklarını» ifade ettiler

Katılımcı Anne ve Anne adayları seminerin çok faydalı olduğunu devam etmesini, gelemeyenlerin bir sonraki seminere mutlaka katılmaları temennilerinde bulunarak, Eğitim Müşaviri Durmuş ve beslenme Koçu Bodur›a teşekkür ettiler.

www.belcikaaydinhaber.com