Nargile kafelere saldırdılar: Çok sayıda ölü var! Aralarında Türklerin de olduğu söyleniyor

~~Nargile kafelere saldırdılar: Çok sayıda ölü var! Aralarında Türklerin de olduğu söyleniyor

Almanya'nın batısında bulunan Frankfurt yakınlarındaki Hanau kasabasında iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenlendi. Olayda en az dokuz kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken, ölenlerin arasında Türklerin de bulunduğu öne sürülüyor. Alman Bild gazetesinin ulaştığı bilgilere göre; Tobias R. adlı saldırgan bir dairede ölü bulundu. Evde bir itiraf mektubu ile videoya rastlandığı belirtiliyor. Mektupta aşırı sağ ile bağlantılı karışık görüşlerin yazıldığı ifade ediliyor. Saldırganın annesini öldürüp intihar ettiği bildirildi.

~~Ardından koyu renkli bir otomobille Arena Bar & Cafe adlı başka bir mekâna giden zanlı, burada da beş kişiyi vurarak öldürüp olay yerinden kaçtı. Görgü tanıkları nargile kafe müşterileri arasında Türkçe konuşanların da bulunduğunu söylüyor.

Alman medyası saldırganın bir apartman dairesinde ölü ele geçirildiğini, yanında bir kişinin daha ölü bulunduğunu yazdı. Saldırganın annesini öldürüp intihar ettiği düşünülüyor. Evde bir itiraf mektubu ile video bulunduğu bildirildi. Saldırının neden gerçekleştirildiği ise henüz tespit edilebilmiş değil.

~~Olay yerinden bildiren Bild muhabiri, Hanau sokaklarının hayalet şehri andırdığını ifade etti. Sokakların bomboş olduğunu anlatan Bild muhabiri, olay mahallinin projektörlerle aydınlatıldığını, güvenlik güçlerinin etrafı güvenlik çemberine aldığını bildirdi.

Ülkenin çok okunan dergilerinden Spiegel de olayla ilgili son dakika gelişmelerini okurlarıyla paylaştı. Dergi, savcılığın ve adalet bakanlığının bu dava üzerinde soruşturma başlattığını duyurdu.

~~FLAŞ İDDİA: MEKANLAR TÜRKLERE AİT

Kırım Haber Ajansı Genel Müdürü Ahmet Özay, Almanya’yı sarsan saldırıyla ilgili şu bilgileri verdi:

* Eşine az rastlanır bir vahşilikle önce nargile bara iki kişi gidiyor ve üç kişiyi burada öldürüyor. Daha sonra bir spor bara orada da beş kişiyi öldürüyorlar.

* Burada basılan mekanlar Türklere ait. Nargile kafe Konyalı bir vatandaşımıza ait. Ölen sekiz kişiden beşinin Türk kökenli olduğu belirtiliyor.

* Büyük bir ihtimalle kafe sahipleriyle bir husumet olduğu söyleniyor. Nargile kafe sahibinin oğlunun doğum gününe katılmak için mekandan ayrıldığı ve bu şekilde saldırıdan kurtulduğu bildiriliyor.

~~Saldırganların kullandığı otomobil bubi tuzaklarına karşı güvenlik güçleri tarafından dikkatle aranırken, aracın içinde mühimmat, şarjörler ve bir silah kılıfı bulundu. Bild’in soruşturmayı yürüten ekipten aldığı ilk bilgilere göre; saldırganlardan biri av ruhsatına sahip ve muhtemelen Alman…

Almanya’da şok etkisi yaratan bu olay, başkent Berlin’de “Güldür Güldür Şov” temsilinin yapıldığı Tempodrom konser salonu yakınlarında bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan dört gün sonra yaşandı.

~~VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

Alman basını, Tobias R. isimli saldırganın evinde bir video çekip bunu birkaç gün önce YouTube’a yüklediğini yazdı. Alman basını, “Bu sabaha kadar internet üzerinden izlenebilen video bir evde çekildi. Videoda Tobias R, ABD’nin yer altında askeri üsleri var ve burada çocuklara işkence yapılıyor ve öldürülüyor. Burada şeytanlara tapılıyor. Amerikan vatandaşları uyanmalı ve bunlarla savaşmalı” diyor.

Videoda Almanya’daki olası bir saldırı hakkında bir açıklama olmaması dikkat çekti.

Videoyu değerlendiren Alman basını ve uzmanlar, saldırganın videoda çok sakince ve düzgün konuştuğunu aktarırken, İngilizcesinin akıcı olduğu belirtildi. Videoda farklı komplo teorilerinden bahseden Tobias R.’ın, sesler duyduğu ve bebeklikten itibaren izlendiğini söylediği belirtiliyor.