TÜRKİYE CUMHURİYETİ BRÜKSEL BÜYÜKELÇİSİ DR. HASAN ULUSOY'UN KORONAVİRÜS SALGINI BAĞLAMINDA BELÇİKA'DAKİ VATANDAŞLARIMIZA MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy 'Corona Virüs' mücadelesi çerçevesinde Belçika'da yaşayan vatandaşlara yönelik bir mesaj yayınladı. Bu mesajı sizlerle paylaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy 'Covid -19  Virüs' mücadelesi çerçevesinde Belçika'da yaşayan vatandaşlara yönelik bir mesaj yayınladı. Bu mesajı sizlerle paylaşıyoruz.

Kıymetli Vatandaşlarım,

Koronavirüs (covid-19) isimli çok bulaşıcı bir virüs her yerde olduğu gibi Belçika’da da hızla yayılmaktadır. Bu durumun önümüzdeki belli bir süre daha artarak süreceği tahmin olunmaktadır. Birçok insan belirti göstermeden bu virüsü kapmakta ve risk grubundaki insanlara, yani yaşlılar, hamileler ve kronik hastalığı olanlara ( bağışıklık sistemi sorunlular, kanser hastaları ve kemoterapi alanlar, yüksek tansiyon, diabet, kalp ve akciğer hastaları gibi) farkında olmadan bulaştırabilmektedirler.

Virüsü birbirimize bulaştırmamanın en temel yolu, el temizliğinin yanısıra, insanlarımızın el sıkma, sarılma, öpme gibi gibi davranışlardan bu dönemde kaçınmalarıdır. Belçika makamları, insanların bir araya gelmemeleri için bir dizi önlem açıklamıştır. Bu kararlar gerek Büyükelçilik ve Başkonsolosluklarımızca, gerek sivil toplum kuruluşlarımız ve yerel Türk basını tarafından düzenli olarak sizlere duyurulmaktadır. Bir araya gelerek sohbet etmeyi seven, sevgimizi ve muhabetimizi yakın şekilde birbirimize göstermek isteyen yüreği geniş, samimi bir toplumuz. Bunlar önemli meziyetler.

Ancak sizler bizler için değerlisiniz. Sağlığınıza zarar gelmemesi, risk grubundaki insanlarımızın korunması için bu dönemde bu alışkanlıklarımızı kontrol altına almak önemlidir. Başta aileniz olmak üzere, yaşadığınız çevrede, bu bulaşıcı virüsten olabildiğince sakınmak için temizlik kurallarına uyarken, aynı zamanda alınan kararlara ve önlemlere uygun olarak davranmanızı, çekirdek aileniz dışında bir araya gelmekten uzak durmanızı sizlerin ve toplumun sağlığı için önemle rica ederim.

Sağlık ve muhabbetle,

Dr. Hasan Ulusoy T.C. Brüksel Büyükelçisi