AZERBAYCAN SUBAYI ŞEHİT TUĞGENERAL POLAD HAŞİMOV KİMDİR?

Azerbaycan'ın Tovuz bölgesinde vatanını savunan Tuğgeneral Polad 14 Temmuz 2020 günü Haşimov Ermenistan güçleriyle kahramanca savaşırken şehit olmuştu.

Azerbaycan’ın Tovuz bölgesinde vatanını savunan Tuğgeneral Polad 14 Temmuz 2020 günü Haşimov Ermenistan güçleriyle kahramanca savaşırken şehit olmuştu.

Ayrıca, Binbaşı Ahmedov Namık Hajan Oğlu, Binbaşı Novruzov Anar Gülverdi Oğlu, Gizir (Uzman Çavuş) Zeynelli, İlgar Ayaz Oğlu, Gizir (Uzman Çavuş) Babayev Yaşar Vasif Oğlu, Askeri Personel Mustafazade Elçin Arif Oğlu, Albay Mirzayev İlgar cephede şehit düşmüşlerdi. Kardeş Azerbaycan›ın vatan topraklarını canları pahasına savunurken şehit düşen tüm kardeş şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Düşman iki gün süren çatışmalarda ermenilere büyük kayıplar verdirildi. 100’e kadar düşman Ermenistan insan gücü ve çok sayıda savaş ve ulaşım ekipmanı yok edildi. Ermeni Binbaşı Garuş Vemir Ambartsumyan ve Paylaki Elbakyan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından öldürüldüler.

ŞEHİT TUĞGENERAL POLAT HAŞİMOV’UN BİYOGRAFİSİ

Polad Haşimov, 2 Ocak 1975 yılında Vendam/Gebele bölgesinde dünyaya geldi. İlk ve orta tahsilinden sonra, Sumgayıt Lisesi’nden mezun oldu.

Haydar Aliyev Azerbaycan Yüksek Harp okulunda okudu.Askeri eğitiminin bir bölümünü de Türkiye’de tamamladı. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı merhum Haydar Aliyev’in emriyle 2003 yılında binbaşı rütbesinde askerlik madalyası aldı.

Altı yıl sonra, 2009’da yılında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından,  Yarbay Rutbesiyle ‹Anavatan İçin› madalyasıyla ödüllendirildi.

2014 yılında 3.cü derece ‹Vatana Hizmet› madalyası, 2016 yılı Nisan ayında, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’de Savaş zamanı kahramanlık gösterdiği için ikinci derece madalyasının verilmesi ile ilgili kararname imzal
2016 Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları sırasında Haşimov, Talış köyü yönünde ki çatışmalarda 1. Kolordu Komutanı olarak da görev yaptı.

2019’un 24 Haziranında Cumhurbaşkanı kararıyla, Tuğgeneral’liğe terfi etti. Hşimov, aynı zamanda 3. Kolordu Kurmay başkanlığı görevinide yürütmekteydi. Şehit Haşimov, Daşkesen, Tovuz başta olmak üzere bir çok cephede görev yaptı.

Başarılı bir komutan olan Haşimov’un ikisi erkek, bir kız çocuğu vardı.