Çatışmalarda son dakika gelişmesi! Azerbaycan: 2 bin 300 Ermenistan askeri öldürüldü

Azerbaycan 2 bin 300 Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bölgede çatışmalar şiddetini artırırken Reuters; Ermenistan ve Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sonlandıracak görüşmelere başlamayı reddettiğini duyurdu.

~Azerbaycan 2 bin 300 Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bölgede çatışmalar şiddetini artırırken Reuters; Ermenistan ve Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sonlandıracak görüşmelere başlamayı reddettiğini duyurdu.

~Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, gece boyunca şiddetli çatışmaların devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, "27-30 Eylül tarihlerinde 2 bin 300 Ermenistan askerinin öldüğü ve yaralandığı, yaklaşık 130 tank ve zırhlı aracın, 200'den fazla top ve füze sisteminin, yaklaşık 25 hava savunma sisteminin, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkasının, 5 mühimmat deposunun, yaklaşık 50 tanksavar silahının ve 55 otomobilin imha edildiği" bildirildi.

Dünkü çatışmalarda, işgal altındaki Hocavend ilinin Şuşakend bölgesinde Ermenistan'a ait 1 S-300 sisteminin de etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, kaybettikleri mevzileri geri almak için Madagiz yönünde toplanan Ermenistan güçlerinin, bu sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırının önlendiği ifade edildi.

Açıklamada, tüm cephe hattında askeri operasyonların devam ettiği kaydedildi.

~REUTERS: GÖRÜŞMEYE BAŞLAMAYI REDDETTİLER
Öte yandan Reuters; Ermenistan ve Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sonlandıracak görüşmelere başlamayı reddettiğini duyurdu.

~Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise çatışmalardan dolayı endişe duyduğunu dile getirdi ve taraflara görüşmelere başlamaları çağrısında bulundu.

ERMENİSTAN: BARIŞ GÜCÜ ASKERİ YOK!
Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'a barış gücü askeri yerleştirmeyi düşünmediğini söyledi.

Haber Rus haber ajanslarında yer aldı.

Azerbaycan ve Dağlık Karabağ'daki etnik Ermeniler arasında Pazar günü çatışmalar başlamıştı.