Belçika Türk Dili Enstitüsü Başkanı Şener Uğurludan Uluslararası Ana Dili günü mesajı

Belçika Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi başkanı Şener Uğurlu, Uluslararası Ana Dili Günü vesilesi ile ana dilimiz Türkçe'nin bugün 4.nesil çocuklarımızın yetiştiği Belçika ortamında geliştirilmesi ve korunması için verdikleri çabanın meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti. Uğurlu, "politik görüşümüz ne olursa olsun ana dilimiz çatısı altında buluşmak biz Belçikalı Türklerde "biz" bilinci yaratmak için en çok ihtiyacımız olan şeydir" diyerek Türkçemizin birleştirici güç olduğuna vurgu yaptı.

Belçika Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi başkanı Şener Uğurlu, Uluslararası Ana Dili Günü vesilesi ile ana dilimiz Türkçe’nin bugün 4.nesil çocuklarımızın yetiştiği Belçika ortamında geliştirilmesi ve korunması için verdikleri çabanın meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti.

Uğurlu, “politik görüşümüz ne olursa olsun ana dilimiz çatısı altında buluşmak biz Belçikalı Türklerde “biz” bilinci yaratmak için en çok ihtiyacımız olan şeydir” diyerek Türkçemizin birleştirici güç olduğuna vurgu yaptı. Uğurlu, Türkçemiz sadece ana vatanımız Türkiye ile bağlarımızı korumamızı değil, Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan beş milyondan fazla Türk vatandaşının da Almanca, Fransızca, Hollandaca gibi yaşadıkları ülkelerin toplum dili birbirinden ne kadar farklı olsa da “Türkçe” birliği altında toplanmalarını sağlamaktadır” dedi.

30 yılı aşkın bir zamandır Türkçe konusunda farkındalık sağlamak, Türkçe derslerinin başlatılması ve devamı konusundaki girişimleri ile bilinen Uğurlu, bu bizlerin bir sonraki nesle olan sorumluluğudur diyerek enstitünün akademik kadrosunun bu konudaki projeleri ile yaklaşık 2 yıldır ciddi anlamda ilerlediklerini vurguladı.