~~BTMB'DEN ANTWERPEN BAŞKONSOLOSU BATU KESMEN'E NEZAKET ZİYARETİ

Kısa ası BTMB olan "˜Belçika Türkçe Medya Birliği', Hüseyin Dönmez Başkanlığında Yönetim Kurulu üyeleri Celil Gündoğdu, Cihan Çöl, Kadir Duran, Bekir Sarı ve Etik Kurulu Başkanı Fikret Aydemir ile birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Antwerpen Başkonsolosu Batu Kesmen'e nezaket ziyaretinde bulundular.

Kısa ası BTMB olan ‘Belçika Türkçe Medya Birliği’, Hüseyin Dönmez Başkanlığında Yönetim Kurulu üyeleri Celil Gündoğdu, Cihan Çöl, Kadir Duran, Bekir Sarı ve Etik Kurulu Başkanı Fikret Aydemir ile birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Antwerpen Başkonsolosu Batu Kesmen'e nezaket ziyaretinde bulundular.

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen ve samimi geçen ziyarette, BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez, Başkonsolos Kesmen’e bir buket çiçek takdim etti.

Ziyarette Başkan Dönmez, ‘Belçika Türkçe Medya Birliği Yönetim kurulu üyelerini tanıtarak, Başkonsolosa kurumları hakkında bilgiler aktardı.

Dönmez, “Kuruluşumuz ‘Belçika Türkçe Medya Birliği’ oluşumunun altıncı yılına girdi. Amacımız Belçika’da 250 bini aşkın Türk toplumuna hizmet veren basın mensuplarını bir araya toplamaktı. Birlikte dayanışarak gerek Belçika gerekse dünya basın kuralları çerçevesinde hizmet vermek mesleki dayanışmayı sağlamaktır.

Oluşumumuzda gerek Ülkemizin gerekse üzerinde yaşadığımız Belçika’nın toplumsal hassasiyetlerini dikkate alarak, basın ilkeleri çerçevesinde yayınlarımızı yazınsal, görsel ve işitsel olarak toplumumuza sunmaktayız. Tüm arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla basın hizmetlerini sürdürmekteler.

Basın Etik Kuralları çerçevesinde yayınlar yapmak en büyük arzumuzdur.  Basın mensubu arkadaşlarımızın haklarının korunmasını da sağlayarak mesleki eğitimlerle ileriye dönük projelerle arkadaşlarımızı bilgilendirmek ve mesleki bilincin oluşmasını sağlamaktır.

Şu ana kadar sayısal olarak az olsak da bilinçli bir kadroyla BTMB’ini bugünlere kadar getirdik. Bizler halkımızın sorunlarının yönetim kadrolarına aktarılması aynı zamanda toplumumuzun her konuda kültürel ve sosyal haberlerini yaparak toplumumuzun haber alma özgürlüğüne katkı sunmaktayız. Bizler her anı ve zamanı haberleştirerek Belçika Türk Toplumunun Arşivine not düşmekteyiz. Bu anlamda büyük bir hizmet sunmaktayız.

Pandemi ortamı nedeniyle bir çok etkinliğimizi gerçekleştiremezsek de, etkinlik ve toplantılarımızı sanal ortamlarda gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

BAŞKONSOLOS KESMEN: “BTMB ÇALIŞMALARINI TAKİP EDİYORUM, ÖNEMLİ HİZMETLER VERMEKTESİNİZ”

Türkiye Cumhuriyeti Antwerpen Başkonsolosu Batu kesmen ise şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle nezaket ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Pandemi şartları nedeniyle, birkaç arkadaş haricinde sizlerle yakından tanışamamıştık.

Belçika’da yaşayan toplumumuz açısından da ‘Türkçe Basın’ elbette önemlidir. Sizler vatandaşlarımızın kendi dilinde de haber edinmelerine, sorunlarının yetkililere iletilmesinde çok önemli görev yapmaktasınız.

Her zaman kurumsallaşmaya önem veren birisi olarak Basın mensuplarının kurumsallaşması çok mesleki dayanışma adına elbette önemlidir. Bu anlamda oluşan ve ifade ettiğiniz gibi altı yıldan beri hizmet vermenizi önemsiyorum ve takdir ediyorum.

Bizler her ne kadar Sosyal medya’dan çalışmalarımızı duyursak da elbette, medya kadar geniş alana hitap edemiyoruz. Bu konuda sizler de bizlerin vatandaşlara olan duyurularında bizlere katkıda bulunuyorsunuz bu anlamda da önemli görevler yapmaktasınız. Tüm basın mensuplarına bu anlamda teşekkür ediyorum. Normal ortama geçtiğimizde sizlerle çeşitli etkinlikler vesilesiyle de görüşeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret, hatıra görüntülerin alınmasıyla sona erdi.

BAŞKONSOLOS BATU KESMEN’İN KONSOLOSLUK SİTESİNDEKİ TÜRK TOPLUMUNA YONELİK MESAJI SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ.
Belçika Türk Toplumunun Değerli Mensupları ve Sevgili Vatandaşlarımız,
1 Eylül 2020 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu olarak göreve başlamış bulunmaktayım.
Başkonsolosluğumuzun Anvers, Limburg ve Doğu ile Batı Vlaanderen bölgelerini kapsayan görev bölgesinde, sizlere sunduğumuz konsolosluk hizmetlerinin kalitesini daha da geliştirmek, Anvers’teki görev sürem boyunca temel önceliğim olacaktır.
Bu süreçte, şahsım dahil olmak üzere, Başkonsolosluğumuzun kapısının ve bizlere erişim kanallarının her zaman açık olacağını bilmenizi isterim.
Acil durumlar başta olmak üzere, karşılaştığınız sorunlar karşısında sizlere destek olmak, zamanlıca ve tatminkar çözümler üretmek bizlerin temel görevidir.
Mesai saatleri haricindeki acil durumlarda (+32) 0487 825 966 numaralı nöbetçi cep telefonumuzu arayabilirsiniz. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın (+90) 312 292 29 29 numaralı Konsolosluk Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat hizmetinizdedir.
Çaba ve faaliyetlerimizden elde edeceğimiz verim, sizlerin de gerek kendi aranızda gerek Başkonsolosluğumuzla sergileyeceğiz dayanışma ve yakın işbirliği sayesinde daha da artacaktır.
Bu bağlamda, Başkonsolosluğumuzun hizmet ve faaliyetlerine ilişkin görüş, öneri ve eleştirilerinizi öğrenmekten memnuniyet duyacağımızı ifade etmek isterim. Bu amaçla, consulate.antwerp@mfa.gov.tr adresi üzerinden veya web sitemizdeki telefonlar aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.
Sizlerle birlikte yakın çalışma arzumuzu bu vesileyle bir kez daha yineliyor, şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım adına, en iyi dileklerimi, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
Batu Kesmen
Başkonsolos

Başkonsolosun Özgeçmişi
BULUNDUĞU MEMURİYETLER
2018 Ekim-2020 Ağustos
Daire Başkanı
Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı
Dışişleri Bakanlığı / Ankara
2017 Mart-2018 Eylül
Daire Başkanı
İnsan Kaynakları (Müstakil) Daire Başkanlığı
Dışişleri Bakanlığı / Ankara
2014 Eylül-2017 Şubat
Başkonsolos
Guanco Başkonsolosluğu / Çin Halk Cumhuriyeti
2011 Ağustos-2014 Ağustos
Büyükelçilik Müsteşarı
Tokyo Büyükelçiliği / Japonya
2009-2011
Başkâtip, Şube Müdürü, Daire Başkan Vekili
İnsan Kaynakları (Müstakil) Daire Başkanlığı
Dışişleri Bakanlığı / Ankara
2007-2009
Muavin Konsolos
Los Angeles Başkonsolosluğu / ABD
2004-2007
Üçüncü Kâtip, İkinci Kâtip
Riyad Büyükelçiliği
2003-2004
Ataşe
Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı
Dışişleri Bakanlığı / Ankara
2002-2003
Yedek Subay
NATO Plan Harekât Daire Başkanlığı
Genelkurmay Başkanlığı / Ankara
2001-2002
Aday Meslek Memuru, Ataşe

Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı
Dışişleri Bakanlığı / Ankara
2000-2001
Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı
Maliye Bakanlığı / Ankara
ÖĞRENİMİ:
Ankara Üniversitesi
Siyasal Bilgiler Fakültesi
Uluslararası İlişkiler Bölümü,1999
Gazi Anadolu Lisesi, 1994