~~BAŞKAN EMİR KIR: "MUTLAKA AŞINIZI YAPTIRIN ANTİKORLARDAN SORUN OLMAZ VİRÜSLERDEN SORUN OLUR"

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır "Aşı Kampanyası'nın insanlarımızın sağlığı açısından önemli olduğunu" vurgulayarak, "bu anlamda uzun zamandan beri kurduğumuz Aşı İstasyonlarında binlerce vatandaşımızı aşıladık ve Aşılamaya da devam ediyoruz" dedi.

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır “Aşı Kampanyası’nın insanlarımızın sağlığı açısından önemli olduğunu” vurgulayarak, “bu anlamda uzun zamandan beri kurduğumuz Aşı İstasyonlarında binlerce vatandaşımızı aşıladık ve Aşılamaya da devam ediyoruz” dedi.

Aşı Kampanyalarıyla ilgili olarak ‘Belçika Aydın Haber’e özel açıklamalarda bulunan Başkan şunları ifade etti:
“Aslında herkesin bildiği gibi bu çok özel bir hastalık. Acil tedavi ve korunma gerekir. Bunun içinde ilk olarak Aşılanma akla gelir. Ancak aşı yeterli değil. Aşı Antikorlarımızın gelişmesi için büyük katkı sağlıyor. Maalesef fazlasıyla virüs alırsanız, yine de zora düşüyorsunuz.

Ama görünen o ki, bütün araştırmalarda Aşı yaptıran insanlar daha az ağır bakıma düşüyor ve daha az ölüm yaşıyor. Bu bağlamda ‘Aşı Kampanya’mızı devam ettiriyoruz. Hergün hemen hemen aşılama yapıyoruz. Bayağı da güzel gidiyor. Biz BioNTech, Pfizer aşısı birinci ve İkinci dozlarını yapmaya devam ediyoruz. 65 yaştan gün alan veya hasta ve ellerinde formu olanlara Aşı yapıyoruz. Bu Aşı Kampanyamızı yılın sonuna kadar devam ettireceğiz.
Devletimiz bu çalışmaları yaptığı sürece, biz vatandaşımızın sağlığı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Biz Saint Josse veya Saint Josse dışında yaşayan tüm mahalle sakinlerimizi ağırlıyoruz.
Biz Nisan ayından beri bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Haziran’da Place Houwaert’ta Aşı Merkezimizi açtık. Şimdi de ilaveten Place Saint Josse’de açmış olduğumuz yeni bir aşı merkezinde, Belediye olarak, Aşılamalarımıza devam ediyoruz.

Biz sağlığı korumak içim bir taraftan testle, diğer taraftan da Antikorları geliştirmek için, aşıyla mücadelemize devam ediyoruz. 12 yaşından gün alan tüm vatandaşlar birinci ve ikinci doz aşılarını yaptırabiliyor. Üçüncü dozu kim yapabiliyor 65 yaşından gün alan ve üstündekiler. Ama Hükümet bu hafta bir karar aldı. Kasım’ın 26’sında daha geniş kitlenin üçüncü doz aşı alabileceğinin kararını duyurdu.

Bizim tahminlerimiz karar alındıktan sonra, daha geniş kitle üçüncü doz aşısını da yaptıracak. Bunun sebebini de açıklama gereğini düşünüyorum. Bazıları diyor ki, hep aşı mı olacağız, aşımı olacağız. Onlara lafım şu, kimse doğal olarak Antikor geliştiremiyor bu hastalığa karşı. Bu virüs hiç yaşanmadı. Hastalığı yaşayanlar bir dönem antikorları oluyor ancak, belli bir süre sonra gidiyor. Aşı olanlar, Antikor geliştiriyor ancak, bu bir süre kalıyor. Üçüncü Aşı vazgeçilmez.

Ben iki defa Aşı oldum. Birincisini 1 Mayıs, ikincisini 5 Haziran’da oldum. Üçüncü dozumu yapabilirsiniz denildiği anda gidip yaptıracağım. Antikorlardan sorun olmaz, virüslerden sorun olur. Hiç unutmayalım bunu, problem Aşı değil, problem virüs’tür. Virüs’e karşı da önlemleri bırakmayalım.

Ne kadar da Aşı olsak bile, fazla virüs alırsak olsak, yine zor duruma düşeriz. Bu konuda bizim Parolamı şu ‘Aşı Olalım, tedbirlerimizi bırakmayalım, maskeyle mesafe koruyalım…’
Yerel Aşı merkezlerimizden en iyi Aşı merkezi bizim merkezlerimizdir diyebilirim. Aşı’ya büyük ilgi var. Hergün 150 vatandaşımıza aşılama yapmaktayız. Vatandaşlarımızın % 50’si Saint Josse’li diğerleri komşu mahallelerden oluşmakta.

Aylardır kampanyamıza emek veren sağlık personeli başta olmak üzere, belediye personelimize ve kampanyamıza katılarak destek veren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bana bu fırsatı verdiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Aşı yaptırmak isteyen vatandaşlar ‘Başkan Emir Kır’a teşekkür ederek Sağlıklarını önemseyen böyle bir Başkan’ımızın olmasından çok memnunuz. Aşılarımızı güven içerisinde sağlıklı bir şekilde yapmaktayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz dediler.
*****************************
'Belçika Aydın Haber' olarak, İnsan sağlığını önemseyen Saint Josse Belediye Başkanı Sayın Emir Kır ve Sağlık ekibini tebrik ediyoruz.
www.belcikaaydinhaber.com