İstanbul Havalimanı yolunda son durum ne?

Kar esareti yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. Özellikle mega kent İstanbul'da hayat durma noktasına geldi. En kritik noktalardan biri olan havalimanlarında ise uçuşlar henüz başlamadı. Yetkililer uçuşların saat 13.00'te başlayacağını açıkladı. Peki İstanbul Havalimanı güzergahında son durum ne? Bölgedeki çalışmalar tamamlandı mı? CNN TÜRK muhabiri Ceylan Sever canlı yayında bölgedeki son durumu anlattı.

~Kar esareti yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. Özellikle mega kent İstanbul'da hayat durma noktasına geldi. En kritik noktalardan biri olan havalimanlarında ise uçuşlar henüz başlamadı. Yetkililer uçuşların saat 13.00'te başlayacağını açıkladı. Peki İstanbul Havalimanı güzergahında son durum ne? Bölgedeki çalışmalar tamamlandı mı? CNN TÜRK muhabiri Ceylan Sever canlı yayında bölgedeki son durumu anlattı.

~Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, bugün saat 13.00'ten sonra İstanbul Havalimanı'nda uçuşlara başlanacağını bildirdi.

Ekşi, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı'nın aşırı kar yağışından operasyona kapalı olması nedeniyle yurt içine 33 uçak yönlendirildiğini belirtti.

Toplam 5 bin 420 yolcunun otellerde misafir edildiğini kaydeden Ekşi, "İstanbul Havalimanı'nda pistleri ve operasyon alanlarını kardan temizlemek için yoğun çalışma devam etmektedir. Saat 13.00'ten sonra havalimanı uçuş faaliyetlerine başlayacaktır." ifadelerini kullandı.