"Türk Mutfağı Haftası"

~Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın refikaları Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtımı, Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy ve eşi Didem Ulusoy'un ev sahipliğinde, Büyükelçilik konutunda, Belçikalı gastronomi şefleri ve yazarlarına tanıtıldı.

~Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın refikaları Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtımı, Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy ve eşi Didem Ulusoy’un ev sahipliğinde, Büyükelçilik konutunda, Belçikalı gastronomi şefleri ve yazarlarına tanıtıldı.

Kitaptan toplam 12 yemek ve 2 şerbet tarifinin hazırlanarak konuklara sunulduğu etkinlikte, Büyükelçi Ulusoy ve eşi Didem Ulusoy, geleneksel Türk mutfağının, sadece lezzet odaklı olmadığını, sağlıklı tarifler içerdiğini, aynı zamanda, ürünlerin, ziyan olmaksızın her şekilde kullanılmasına imkân sağladığını vurguladılar. Türk mutfağının, gastronomi alanında, sadece eşsiz lezzetleriyle değil, sağlıklı, geleneksel ve atıksız yönleriyle de dünya mutfağında önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çektiler. Sunulan yemeklerin kitaptaki tariflerinin   anlatıldığı tanıtım etkinliğinde hünkâr beğendi yapımı da Büyükelçilik aşçısı tarafından konuklara atölye çalışması şeklinde uygulamalı olarak gösterildi.