~İLHAN KÜÇÜK YENİDEN ALDE'NİN LİDERİ.

Bulgaristan Halk ve Özgürlük Hareketi Avrupa Milletvekili İlhan Küçük, 2-4 Haziran tarihlerinde Dublin'de gerçekleşen kongrede, Avrupa Liberalleri Partisi ALDE'ye yeniden eş başkan seçildi.

Bulgaristan Halk ve Özgürlük Hareketi Avrupa Milletvekili İlhan Küçük, 2-4 Haziran tarihlerinde Dublin'de gerçekleşen kongrede, Avrupa Liberalleri Partisi ALDE’ye yeniden eş başkan seçildi.

42. ALDE Kongresi için Dublin’de bir araya gelen üye partiler, Avrupa Birliği’nin karşılaştığı zorlukları ve bir sonraki Avrupa seçimleri öncesinde Avrupa'nın önceliklerini tartıştı. Liberal liderler tarafından tartışılan kilit konular arasında Avrupa'nın geleceği, enerji kaynakları, Ukrayna'daki savaş ve barışa giden yol vardı. Liberaller, birlik arzusunu oybirliğiyle ilan ederek Avrupa'nın karşı karşıya olduğu zorluklara karşı liberal yanıtı şekillendirdiler.

İlhan Küçük, Liberal Partili delegelere yaptığı konuşmada, güvenoyu nedeniyle teşekkür ederek, liberallerin geleceğine ilişkin beklentileri ve geleceğin Avrupa'sını şekillendirmedeki rollerini özetleyerek şunları söyledi:

“Çok büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Liberal ailemiz, bu zorluklara nasıl cevap vereceğine dair çözüm üretmesinin yanısıra, gücünü, zamanında harekete geçmekten almaktadır. Vatandaşla el ele çalışıyoruz. Bugün, sahip olduğumuz kararlılığı ve gücü bir kez daha göstermeliyiz. Bu, Avrupa'nın dönüm noktasıdır.”

ALDE eşbaşkanı İlhan Küçük, önümüzdeki aylarda ulaşmak için çok çalışılması gereken hedeflerini de anlattı: Küçük'e göre ilk adım, partiyi Avrupa partileri içinde en modern ve etkili olacak şekilde reforme etmek, sadece Avrupa seçimlerinde değil, liberal ailenin bir parçası olan ulusal partilere olan desteği arttırmak, liberalleri zafere taşımak için 2024 Avrupa seçimlerine yönelik hazırlıklara odaklanmak.

ALDE Konseyi toplantısı sırasında, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin “Halkın Hizmetkarı” partisinin liberal aileye katılmasına karar verildi. Konsey ayrıca, Avrupa'nın enerji dağıtımı, vatandaşları ve kurumları siber saldırılara karşı koruma ve Gürcistan, Ukrayna ve Moldova için aday statüsünü destekleme gibi kilit konulara odaklanan acil konuları da tartıştı.