~~"˜15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ' BRÜKSEL'DE KUTLANDI:

Amerika destekli FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki gerçekleştirdiği menfur terörist darbe girişiminin altıncı yıldönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy'un ev sahipliğinde T.C. Brüksel Büyükelçiliği tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni tertiplendi.

Amerika destekli FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki gerçekleştirdiği menfur terörist darbe girişiminin altıncı yıldönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy’un ev sahipliğinde T.C. Brüksel Büyükelçiliği tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni tertiplendi.

TOBB Brüksel Temsilciliği salonunda düzenlenen törene Belçika’daki diğer Türk diplomatik ve konsolosluk misyon şefleri ve askeri erkanın yanısıra, KKTC, Azerbaycan gibi dost ülke Büyükelçilikleriyle, Türk sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunmasının ardından edilen dualarla program start aldı.

"STK'LARIN FETÖ TEHDİDİ KONUSUNDA BELÇİKA MAKAMLARINI BİLGİLENDİRMELERİ ÖNEMLİDİR"

Törende, Büyükelçi Dr. UIusoy, 15 Temmuz terörist darbe girişiminin Avrupa yakın tarihindeki en kanlı darbe saldırısı olduğunu vurgulayarak, "Türk demokrasisine kahramanca sahip çıkarken yaşamlarını yitiren aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet duygularımızı sunuyoruz” dedi.

Türkiye’nin FETÖ ile diğer terör örgütleriyle olduğu gibi, demokratik meşruiyet temelinde mücadele ettiğini ve bu mücadelenin süreceğini vurgulayan Büyükelçi Ulusoy, FETÖ’nün sadece Türkiye değil, faaliyet gösterdiği bütün ülkeler için tehdit arz ettiğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarımızın da FETÖ tehdidi konusunda Belçika makamlarını bilgilendirmelerinde önemli rol oynayabileceklerinin altını çizdi.

NATO Madrid zirvesinde İsveç ve Finlandiya ile Türkiye arasında imzalanan mutabakat muhtırasına atıf yapan Büyükelçi Ulusoy, bu metinde, diğer hususların yanında, bu iki ülkenin FETÖ'ye destek sağlamadıklarını yazılı kayıt altına sokmalarının ve iade taleplerine yönelik işbirliği taahhütlerinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi ve bu belgenin NATO Zirve Bildirisinde memnuniyetle not edilmesinin bu konunun artık NATO ittifakının konuları arasına sokulmasını sağladığını aktardı. Bu bağlamda, artık Müttefiklerin de benzer işbirliğini göstermesinin önem taşıyacağının altını çizdi.  

15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bütün şehitler için dua edilen ve helva dağıtılan törende ayrıca, Büyükelçiliğin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında tertiplediği resim yarışmasında dereceye giren resimlerden ve Anadolu Ajansı'nın 15 Temmuz temalı fotoğraflarından oluşan sergi gezildi.