~~BELÇİKA KRALİYET AİLESİ BELÇİKA ULUSAL BAYRAMINDA HALKLA BULUŞTU

İlk Kutlama, Başkent Brüksel'de bulunan Saints-Michel-et-Gudule Katedrali'inde saat 07:30 ve 10:arası yapılacak tören ile start aldı.Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde ve çocuklarının katılımıyla gerçekleşen törene yönetici kadro, Siyasiler, Askeri kurmaylar, Emniyet yetkilileri, Adalet ve Yargı temsilcileri, Belçika'da görev yapan çeşitli ülke Büyükelçileri ve diplomatik çevreler katıldı.

Belçika'nın Ulusal Bayramı bugün 21 Temmuz'da Belçika genelinde ve Dış Temsilciliklerde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

21 Temmuz 1831 yılında bağımsızlığını elde eden Belçika, bugün  kuruluşunun 191. yılını Ulusal bayram coşkusuyla kutluyor.

İlk Kutlama,  Başkent Brüksel’de bulunan Saints-Michel-et-Gudule Katedrali'inde saat 07:30 ve 10:arası yapılacak tören ile start aldı.Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde ve çocuklarının katılımıyla gerçekleşen törene yönetici kadro, Siyasiler, Askeri kurmaylar, Emniyet yetkilileri,  Adalet ve Yargı temsilcileri, Belçika’da görev yapan çeşitli ülke Büyükelçileri ve diplomatik çevreler katıldı.

Kaderal’deki törenin ardından, Kilise önünde biriken yüzlerce vatandaş Kraliyet ailesini selamladı.

Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde çocuklarıyla birlikte halkın tebriklerini kabul edip, kendilerine takdim edilen hediyeler için teşekkür dileklerinde bulundular.

Saat 16:00’da ise askeri ve sivil kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilecek olan geçit töreninde Kraliyet ailesi tören kıtalarını selamlayacak. Askeri ve sivil uçakların görsel şovlarıyla geçit töreni sona erecek.

Gece ise 23:00-23 30 arasında havai fişek gösterileriyle kutlama programı sona erecektir.

www.belcikaaydinhaber.com