NANKÖR ÖSO'CULAR TÜRK BAYRAĞINI YAKTILAR

Suriyeli muhalifleri rejimle barıştırmak' istediklerini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları, Türkiye'nin kontrol ettiği Azez ve Cerablus'ta ser tepkiyle karşılandı. Yapılan eylemlerde Türkiye karşıtı sloganlar atılırken, Türk bayrağı yakıldı, parkın girişindeki ay yıldız söküldü.

~Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye Dışişleri Bakanı ile “ayak üstü” sohbet ettiğini belirterek, Suriyeli muhalif gruplar ile Esad rejimini barıştırmak istedikleri yönündeki açıklamaları Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolündeki Azez ve Cerablus kentlerinde sert tepkiyle karşılandı. Türkiye karşıtı gösteriler düzenlenirken, Esad rejimiyle “barışılmayacağı” vurgulandı. Türk bayrağının da yakıldığı eylemler sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de (TSK) tepki gösterildi.

Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde olan Cerablus ve Azez kentlerinde Türkiye karşıtı eylemler başlatıldı. Türk bayraklarını yakan bir grup gösterici, Türkiye’nin yapmış olduğu bölgedeki parkıları da hedef aldı.

~Gösteriler sırasında Osmanlı millet bahçesinin önündeki ay yıldız tahrip edildi, ÖSO bayrakları açıldı.
Kentte konvoylar yaparak Türkiye karşıtı slogan atan ÖSO taraftarları, Esad ile barışmayacaklarını ileri sürdüler.
Tel Abyad’da eli silahlı ÖSO mensupları bizzat eylemlere katılıp, destek verdi.

Eylemler sırasında Azez’de TSK’ya ait askeri araçlar da taşlandı.