~Türkiye-Yunanistan krizi: Kan donduran olay, onlarca mülteci öldü

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim devam ederken Ege'de trajedi üzerine trajedi yaşandı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim devam ederken Ege'de trajedi üzerine trajedi yaşandı.

Türkiye-Yunanistan krizi: Kan donduran olay, onlarca mülteci öldü
Türkiye ile Yunanistan arasında son aylarda tırmanan gerilim sürerken Ege Denizi’nde dün gece arka arkaya korkunç olaylar yaşandı… Ege Denizi’nin farklı noktalarında iki mülteci teknesi battı.

İlk olay Yunanistan’a ait kayalık bir ada olan Çuha Adası’nda meydana geldi. Ada açıklarında onlarca mülteciyi taşıyan tekne alabora olurken, mülteciler kayalık zeminde adeta can pazarında kendilerini buldu. Yunan yetkililer kayalık alanda üst üste kurtarılmayı bekleyen mülteci kurtarırken teknede en az 95 kişinin olduğu kaydedildi.

Çuha Adası’nın kayalık zemininde yaşama tutunmaya çalışan mültecilerden en az 80’inin ise kurtarıldığı açıklandı.

MİDİLLİ’DE CAN PAZARI

Öte yandan sabaha karşı ise benzer bir olay Midilli Adası açıklarında meydana geldi.

Midilli Adası açıklarında onlarca mülteciyi taşıyan bir tekne olumsuz hava şartları dolayısıyla alabora oldu. İlk belirlemelere göre en az 15 insan yaşamını yitirirken, Yunan sahil güvenlik ekipleri duruma müdahale etti.

Teknede yaklaşık 40 kişinin olduğu açıklanırken, şu ana kadar 5 kişinin kurtarıldığı ve 15 kişinin cansız bedeninin de bulunduğu açıklandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında batan tekneye müdahale yapılırken yaklaşık 20 kişi için de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.