24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ BRÜKSEL'DE KUTLANDI

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğince '24 Kasım Öğretmenler Günü' vesilesiyle, Büyükelçilikte bulunan Şehit Dursun Aksoy salonunda bir kutlama etkinliği düzenlendi.

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğince ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ vesilesiyle, Büyükelçilikte bulunan Şehit Dursun Aksoy salonunda bir kutlama etkinliği düzenlendi.

Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Eğitim Müsteşarı ,,,, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri, Veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kutlama etkinliği Şehitlere Saygı duruşu  ve Milli Marşımızın okunmasıyla start aldı.

Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Elif Sağlam’ın başarılı sunumu ile başlayan programda Öğretmenlerle ilgili olarak, Öğretmen Elif Sağlam’ın duygu dolu şiir ve anlatımları alkışlarla karşılandı.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmen Atatürk’ün dilinden Öğretmenlerle ilgili sinevizyon gösterimi beğeniyle izlendi.

Büyükelçi Uysal : “ Eğitim ömür boyu süren bir Faaliyettir”

Programda bir konuşma yapan Büyükelçi Bekir Uysal, “Değerli Öğretmenlerimiz, sevgili Öğrenciler saygıdeğer konuklar, programın sunucusunun Hoca hanımın da belirttiği gibi ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ Büyük Eğitim devrimcisi, Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri, Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Başta Atatürk olmak üzere, hayatını bu mesleğe adamış olan bütün şehit ve merhum Öğretmenlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz. Geçen hafta İstanbul/Taksim’de bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yurdanur Öğretmenimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ülkemizin refahı ve ilerlemesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi bir eğitim almalarından geçmektedir. Çocuklarımızın, faydalı, nitelikli ve çağdaş bireyler olarak yetişmelerinde Öğretmenlerimiz değerli hizmetler vermekteler. Büyükelçilik olarak, Belçika’daki çocuk ve gençlerimizin başarılarını artıracak, Türk toplumu ile Belçika Toplumu arasındaki köprülerin daha da güçlendirilmesine katkı sağlayacak, eğitim projelerini önemsiyoruz.

İyi bir eğitim yolunun ülkede konuşulan dillerini öğrenmekten geçtiğini, bunun da ancak Anadilin iyi bilinmesiyle mümkün olacağını daima vurguluyoruz. Başkonsolosluklarımız, Eğitim Müşavirliğimiz daha yeni geçen hafta açılışını yaptığımız ‘Maarif Vakfı’, Yunus Emre Enstitüsü dahil diğer kurumlarımız, hep beraber işbirliği ve eşgüdüm içinde vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.

Anadil öğrenimi başta olmak üzere derslerde destek sağlamak için çalışmalarımız ve eğitimlerimiz devam etmekte, Eğitim ömür boyu süren bir faaliyettir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın, geleceğe ve ülkemizin kalkınmasına ve çağdaşlaşmasına layıkıyla hazırlanmaları gerektiğini Öğretmenlerimiz daha iyi bilmektedir. Bugün vesilesiyle, tekrar değerli öğretmenlerimizin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diyerek, Tevfik Fikret’in ‘Vatan Sevgisi’ adlı şiirle konuşmasını sonlandırdı.

Eğitim Müşavir Vekili Çiğdem Say: “Öğretmenlik mesleği, insanlık tarihinin en önemli mesleklerinden birisidir.”

Eğitim Müşavir Vekili Çiğdem Say, selamlama sonrası sözlerine şu şekilde devam etti.  “Atamızın öğretmenlerimize armağan ettiği bugünü hep birlikte paylaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm Öğretmenlerimizin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

Öğretmenlik mesleği, insanlık tarihinin en önemli mesleklerinden birisidir. Her şeyden önce bir ideal, bir tutku ve vicdani meslektir öğretmenlik. Öğretmen, bir model olmaktır, kendisine heyecanla ve  hayranlıkla bakan Öğrenciler, iyiyi, doğruyu ve hoşgörüyü Öğretmenlerden öğrenmekteler. Çocuklarımız, öncelikle Öğretmenlerini örnek alır. Bir konuyu sevdirmekte, nefret ettirmekte yine öğretmenlerin maharetidir. Merak uyandırmak, araştırmaya sevk etmek, genç beyinleri beslemek, yine öğretmenlerimizin becerisidir.

İletişim ve teknolojilerin hızla geliştiği, eğitimlerin bir kısım çevrimiçi yapılmaya başlanıldığı bu çağda, artık Öğretmenlerimiz de yenilikleri takip öğrencilerinden çok şey öğrenmektedir. Dolayısıyla Öğretmenlerimizin de kendilerini hayat boyu geliştirmeye, önem vermeleri değerlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Belçika’da hizmet veren 33 Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenimize ve 1 Okutmanımızın Türkçe Eğitim ve Öğretimine verdikleri emek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyor, Öğretmen ve Öğrencilerimizin Eğitim ve Öğretim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Liége Bölgesi Türkçe ve Türk Kültürü Eğitimi alan Öğrencilerinin Öğretmenleri hakkındaki sevgi dolu mesajları içeren video görüntüsü büyük bir heyecan ve coşkuyla izlendi.

Belçika Diyanet Vakfı Türkçe Eğitim alan Öğrencilerimiz hazırladığı ‘Benim adım Öğretmen’ oyunu alkış aldı. Charleroi Bölgesinden Türkçe Öğretmen Nesrin Er’in yıllar önce kaleme aldığı ve yüreklere dokunan mesleği ile ilgili duygu dolu yazısı dikkatle dinlendi. İpek Mutlu adlı Öğrencinin başarılı bir şekilde yorumladığı ‘Sanatkar’ adlı şiiri dakikalarca alkışlandı.  İkramlarla kutlama son buldu.

*********

Belçika Aydın Haber olarak Tüm Öğretmenlerimizin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ kutlu olsun. İyi ki varlar…   www.belcikaaydinhaber.com