Belçika'nın Anvers şehrinde SMA hastası minik Onur için dayanışma gecesi düzenlendi

Belçika'nın Anvers şehrinde SMA hastası minik Onur için dayanışma gecesi düzenlendi

Belçika’nın Anvers şehrinde SMA hastası minik Onur için dayanışma gecesi düzenlendi

Spinal Musküler Atrofi (SMA) TİP 1 ölümcül kas hastalığı vücudunda kas kaybına neden olan Onur kafasını, bacaklarını hareket ettiremiyor, ellerinde ve parmaklarında yamulmaların yanı sıra solunum sıkıntısı yaşıyor. Onur’un sağlığına kavuşabilmesi için yurtdışında bulunan Zolgensma gen tedavisine ihtiyaç duyuluyor.

Tedavisi için gerekli parayı karşılayamaz durumda olan Onur’un ailesi, Valilik onayıyla başlattıkları yardım kampanyasıyla hayırseverlerden destek bekliyor. Bu kapsamda Anvers Alevi Derneği’nde minik Onur için düzenlenen dayanışma gecesinde, 6 bin 85 euro toplandı. Daha önce hayırsever vatandaşlardan toplanan 5 bin euro ile birlikte toplam rakam 11 bin 85 euroya ulaştı.

Başkonsolos Kesmen: “onur evladımızın sağlığı için Yardımda bulunan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Minik Onur için dayanışma gecesine destek vermek için burada hazır bulunan Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, “Bu anlamlı gecede bulunmaktan duyduğum memnuniyeti söyleyerek başlamak istiyorum. Anvers Alevi Kültür Merkezi’nin düzenlediği bu gecenin amacı, henüz 1 yaşında olan SMA hastası Onur’un tedavisine katkı sağlamak. Ben de Onur bebeğin bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum ve acil şifalar diliyorum.

Ailesine de bu zor süreçte, dayanma gücü ve sabır diliyorum. Onur bebeğimiz yalnız değil. Türkiye’den çok çok uzaklarda, Onur için atan bir çok kalp oldu. Anlamlı yardımlar toplandı. Tabiiki SMA üstesinden gelinmesi gereken zor bir hastalık. Çok masraflı bir tedavi süreci var. Ancak damlaya damlaya göl olur diye boşuna dememişler, önemli olan bu dayanışmanın gösterilmesi ve sergilenmesidir. Toplanan yardımlar yeterli olur yada olmaz ama nihayetinde şundan eminiz ki, Onur bebeğin daha rahat yaşam koşullarına kavuşması için çok anlamlı bir katkı olacak. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

AAKD Başkanı Leman Sancur : “Onur için yaptığımız kampanyadan çok mutluyuz”

Daynışma gecesinin düzenlemesine öncülük eden Anvers Alevi Kültür Derneği Başkanı Leman Sancur, “Zaman zaman böyle yardım etkinlikleri yapıyoruz. Derneğimizin gençlik kollarında yer alan bir üyemiz SMA hastası olan minik Onur için gönüllü olarak bulunmakta, Bize gelerek “ne yapabiliriz” diye sordu, bizde gençlerle oturarak, bu geceyi düzenlemek için karar aldık.” sözlerine yer verdi.

Yardımlaşma gecesine Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen’in yanı sıra, Belçika CHP Birliği Başkanı Derya Bulduk, Alevi Derneği dönem başkanları Uğur Kalkan, İsmail Armut, Brüksel Cem Evi Başkanı Nasır Kurşun , bir çok üye ve gönüllü katıldı.

Haber ve resimler:

* SİZİN KÖŞENİZ * Özgür Basın Muhabiri. Cemal KAPAKLIKAYA. 24/01/2023. Salı. 01 : 30 . ANTWERPEN. / BELGİUM . Haber ve Fotoğraflar : Cemal Kapaklıkaya