BELÇİKA BULGARİSTAN TÜRKLERİ DERNEĞİ FUTBOL TURNUVASI COŞKULU GEÇTİ

Kısa adı BBTD olan Bulgaristan Türkleri Derneği'nin, Fenclub Ludogorets Belgium Derneği'nin birlikte 21.05.2023 günü organize ettiği turnuva'da büyük coşku ve heyecan yaşandı.

Kısa adı BBTD olan Bulgaristan Türkleri Derneği’nin, Fenclub Ludogorets Belgium Derneği’nin birlikte 21.05.2023 günü organize ettiği turnuva’da büyük coşku ve heyecan yaşandı.

‘BBTD’ Başkanı Nurhan Rafet Turnuva ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Üzerinde yaşadığımız Belçika’da bulunan ‘Bulgaristan Türkleri Derneği’ olarak bir çok faaliyetlerimiz yanında gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla, onların sağlıklı bir nesil olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için onları sporlarla da buluşturmaktayız.

Bildiğiniz gibi iki yılı aşkın bir süre süren Pandemi ortamı nedeniyle spora özellikle futbol müsabakalarına bir süre ara vermiştik.

Buyıl ilk olarak bütün futbolcu ve sporcularımızla bir araya geldik. Düzenlediğimiz dostluk turnuvasında takımlarımız, centilmence maçlarını yaptılar.

Sporcularımız maçlarını yaparken, 200 kişiye yakın sporcu  aileleri de yapılan pikniklerde gönüllerince eğlenerek, güzel vakit geçirdiler.

Fenclub Ludogorets Belgium Derneği ile ortaklaşa düzenlediğimiz müsabakalarda başarılı sporcularımız ,Turnuva’da Irkçılığı protesto eden ‘No Racizm’ yazılı pankartlar açıldı.

Ludogorets takımında bulunan 4 engelli çocuğumuzun kazandıkları madalyaları taktim edildi. Tüm takımları ve ödül alan başarılı sporcularımızı tebrik ediyor, Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

www.belcikaaydin haber.com