BEL-DOST YÖNETİM KURULU VE GÖNÜLLÜLERİYLE TANIŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTU

Belçika Türk toplumunun "˜Kıdemli Vatandaşlarını' çatısı altında toplamayı hedefleyen ve kısa adı "˜BEL-DOST' olan "˜Belçika Türk Kıdemliler Dostluk Grubu' yönetim kurulu ve gönüllüleriyle tanışma yemeğinde buluştu.

Belçika Türk toplumunun ‘Kıdemli Vatandaşlarını’ çatısı altında toplamayı hedefleyen ve kısa adı ‘BEL-DOST’ olan ‘Belçika Türk Kıdemliler Dostluk Grubu’ yönetim kurulu ve gönüllüleriyle tanışma yemeğinde buluştu.

Schaerbeek’in prestijli Restaurantı ‘Aspava Restaurant’ta düzenlenen yemekte Başkan Yaşar Tümbaş ve yönetim kurulu üyeleri davetlilerini sıcak bir şekilde karşıladığı yemeğe Belçika’nın değişik bölgelerinden gelen STK temsilcileri, kamu kuruluş temsilcileri ve işadamları katıldı. Tercüman Eğitmeni Eser Baysal, Kültür Bakanlığı ödüllü Şairi Kamil Sayın, Müzik Eğitmeni İsmail Erdoğdu, Eski Bakan Danışmanı Nebahat Acar, Résidence Michel (Huzurevi) Müdiresi Gülüsüm Yavaş, İşadamı Mehmet Türköz katılımcılar arasındaydı.

Yemek öncesi bir konuşma yapan Başkan Tümbaş katılımcılara teşekkür ederek, başladığı konuşmasında: “Sayın davetliler, sayın beyefendiler, hanımefendiler. Bu nezih toplantımıza katılımınızdan dolayı öncelikle şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.

Bizler BEL-DOST derneğimizi toplumumuzun Kıdemli vatandaşlarını bir çatı altında toplayarak, onların sorunlarını gündem ederek, sorunlarına çareler bulma adına bu oluşumu gerçekleştirdik. Kuruluşumuz ve çalışmalarımıza Büyükelçilerimiz ve Başkonsoloslarımız başta olmak üzere, bir çok kurum etkinlik ve çalışmalarımıza katkı sunmaktalar. Bu anlamda geçen seneler içerisinde bir dizi buluşmalar gerçekleştirerek, konunun uzmanlarıyla gönüllülerimizi buluşturarak, sorunlarımız hakkında bilgilendirme toplantıları ve çözümler için çalışmalarda bulunduk. Pandemi nedeniyle iki yıl çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık.

İzin öncesi bu buluşmayla bundan sonra yapacağımız çalışmaları istişare etme adına da, bu yemek programını tertipledik. Burada sizlerin değerli fikirleriyle bir çok konuda bilgi sahibi olmaktayız. İzin sonrası daha kapsamlı ve verimli çalışmalar içinde olacağımızı umuyoruz. İlginize teşekkürler “ dedi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eser Baysal, Résidence Michel (Huzurevi) Müdiresi Gülüsüm Yavaş ve Kültür bakanlığı Şairlerinden Kamil Sayın’ın konuşmaları ardından, Beringen Music Clup Başkanı Duayen sanatçı İsmail Erdoğdu’nun çalıp söylediği birbirinden güzel türküler ve hatıra görüntülerle program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com