SAİNT JOSSE BELEDİYESİ TÜRKÇE KİTAP OKUMA KAMPANYASI BAŞLADI

Belçika ve Fas toplumlarının Belçika’ya gelişlerinin 60. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Brüksel’in şirin ilçelerinden olan Saint Belediyesi kültürel bir etkinliğe daha imza attı.

Belçika ve Fas toplumlarının Belçika’ya gelişlerinin 60. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Brüksel’in şirin ilçelerinden olan Saint Belediyesi kültürel bir etkinliğe daha imza attı.

Belediye’ye ait kütüphanenin Flamanca bölümünde ‘Türk Edebiyatı’ üzerine adanmış olan Türkçe Edebiyat kitaplarını tanıtma ve okuma kampanyası için Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır ve Başkan Yardımcısı Lydia Desloover’in insiyatifinde belediye salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, T.C. Brüksel Büyükelçiliği Birinci Katibi Özgür Çakar, T.C. Anvers Başkonsolosluğu Batu Kesmen, T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Hümeyra  Altuntaş Kıran, Hollandaca konuşulan Halk Kütüphanesi Müdiresi Eefje Vloeberghs, Saint Josse Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri Sivil Toplum kuruluş temsilcileri, sanatçılar İsmail Erdoğdu, Ülkü Dursun, Şairler, Nergiz Şahin, Nihat Ateş, Kamil Sayın, Aptil Göktekin, Hakiki Kabakçı, Gazeteci -Yazar  Fikret Aydemir, Mizah Yazarı Erdinç Utku, Gazeteciler, Serpil Aygün, Celil Gündoğdu ve kalabalık davetli katıldı.

Türk Edebiyatının tanınmış yazar ve şairlerinin yer aldığı kitap kampanyası büyük heyecan yarattı. Belçika Türk toplumunun Yazar, Edebiyatçı ve Şairlerinin eserlerinin de yer aldığı eserler, davetlilerce büyük ilgiyle incelendi.

Programı Belçika asıllı Türkçe bilen ve Türk dostu olduğunu her fırsatta dile getiren Pierre Bastin hem Türkçe hem de Fransızca olarak başarılı bir şekilde sundu.

Saint Josse Belediye Başkan Kır, yaptığı selamlama konuşmasında, davetlilere teşekkür ederek ‘Türk Edebiyat eserlerinin gerek burada yaşayan Belçika Türk Toplumuna, gerekse Belçika’da yaşayan tüm toplumların dikkatine sunmanın heyecanı içerisindeyiz. Okumak toplumların gelişimine büyük katkı sunar. İnsanlar okuduklarıyla tanımadığı toplumların kültürel ve edebi düşüncelerini tanıyarak, ufuklarını genişletirler.

Kültürler Okyanusu olan Belçika’da bu tür etkinlik ve kampanyaların yararlı olacağını düşünüyoruz. Birbirlerini tanıyan toplumlar üzerlerinde yaşadıkları güzel ülkelerin barış ortamına daha hızlı bir şekilde uyum sağlarlar.  Tüm bu nedenlerden dolayı, Kütüphane yetkililerinin anlamlı ve bu güzel etkinliğe imza atmalarını tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen ve Eğitim Müşaviri Kıran yaptıkları konuşmalarda Türköe edebiyatından eserlerin Belöika Kütüphanelerinde ve özellikle Saint Josse Kütüphanesinde yer almasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Belçika Türk toplumunun Belçika’ya gelişinin ve uyumda gösterdikleri büyük gayretlerin 60. yılında bu anlamlı etkinliği düzenleyen başta  Başkan Kır ve Kütüphane yetkililerine ifade ederek teşekkür ediyoruz” dediler. Müşavir Kıran ise, Kütüphane yetkililerinin bu anlamlı etkinliğe katkı olması amacıyla, bir miktar ‘Türkçe Edebi Eserler’ hediye etti.

Sazı ve güzel türküleri ile Duayen Sanatçı İsmail Erdoğdu, Sanatçı ve psikolog Ülkü Dursun’un def eşliğinde Şaire Nergiz Şahin ve diğer şairlerin okuduğu duygulu şiirler alkışlarla karşılandı. Sıcak bir ortamda gerçekleşen program Resepsiyonla son buldu. www.belcikaaydinhaber.com