FEDACTIO IFTARI ZIRVEYE DONUŞTU

Kısa adı FEDACTIO olan Belçika Aktif Dernekleri Federasyonu merkez toplantı salonunda bir iftar programı düzenledi.

Kısa adı FEDACTIO olan Belçika Aktif Dernekleri Federasyonu Brüksel'de bulunan merkez toplantı salonunda bir iftar programı düzenledi.

Fedactio Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdulkadir Kara'nın davetlilerini karşıladığı program adeta zirveye dönüştü. İftar programına Bakan Emir KIR, T.C. Brüksel Büyükelçilik Maslahatgüzarı Tufan Korkut, T.C. Brüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy eşi Ressam Ayşegül Poroy, Milletvekili Veli Yüksel, Eski Senatör Meryem Kaçar, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Saint  Josse Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ardıçlık, Schaerbeek Belediye Meclis Üyeleri Derya Aliç, Filiz Güles, Halis Kökten, Saint Josse Belediye Meclis Üyeleri Cevdet Yıldız İbrahim Erkan, Anderlecht Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Kaya, Gent Belediye Meclis Üyesi İlknur Cengiz. Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Halife Keskin, Diyanet Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Gün, Coşkun Beyazgül, İslam Temsil Kurumu Başkanı Şemsettin Uğurlu, FEDACTIO Yüksek İstişare Kurul Üyesi, Yusuf Kulaksız, BİF Başkaın Zeki Bayraktar, EYAD Başkanı Metin Edeer, Belçika İslam Kültür Merkezi Birliği Başkanı Erdoğan Çelik, UETD Brussels Başkanı Eşref Yağcıoğlu, AIMME Başkanı Esma Caner, Life System Başkanı Mustafa Özcan, Belçika Ehlibeyt Kültür Derneği Başkanı İsmail Dorbar, Belçika Süryani Federasyonu Başkanı Numan Ergen BİAF Başkanı Oğuz Gençoğlu, ANATOLIA Başkanı Abdullah Yiğit, BETİAD Başkanı Kenan Sezer, BETİAD Eski Başkanı Ahmet Tanrıkulu, Sinemacı Erkan Albay, Belçika Haber Halkla İlişkiler Müdüresi Zerrin Aydın, FEDACTIO'ya bağlı kuruluş temsilcileri, işadamları ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

FEDACTIO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdulkadir Kara yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara teşekkür etti. Kara, "Belçika'ya gelen Türklerin 50 yılda bir çok kazanımları oldu. Ancak bu süreçteki gelşmeler ve gelinen bu nokta yeterli değil. Daha çok çalışılmalıyız. Değişik sosyal, kültür ve inanç kesimlerinden şahsiyetlerle bir sofra etrafında buluşmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz. Sizler bu ortama sıcaklık kattınız. Sevgi fakiri olan dünyamızda bu sevgiye dayalı görüntü Anadolumuzun bir güzelliğidir. Dünyanın harcı sevgi ve merhamettir. Bu nedenle sevgiyle herşeyi kucaklayabiliriz. Hepinize sonsuz teşekkürler. yakınlaşan bayramınızı da en iyi dileklerimle tebrik ediyorum" dedi

Bakan Emir Kır, Maslahatgüzar Tufan Korkut, Başkonsolos Mehmet Poroy, Milletvekili Veli Yüksel, Başkan Yardımcısı Sait Köse, Din. Hiz. Müş. Prof. Dr. Halife Keskin, AIMME Başkanı Esma Caner, Ehlibeyt Kül. Mer. Başkanı İsmail Dorbar, BİF Başkanı Zeki Bayraktar, Belçika Süryani Fed. Bşk. Numan Ergen, sanatçı Erkan Albay, İslam Kül. Merk. Bir. Yön Kur üyesi Süleyman Çınar birer konuşma yaparak FEDACTIO'nun çalışmalarını takdir ederek, FEDACTO yetkililerine teşekkür ettiler.

Tüm konuşmacılar, Eğitim, birlik, beraberlik, karşılıklı sevgi ve hoşgörünün altını çizerek, iftar programından memnun olduklarını ifade ettiler. Konuşmacılar şehitleri yad ederek, yardımlaşma duygularına dikkat çekerek, Özellikle Somali'ye yardım konusunda hemfikir olduklarını beyan ettiler. Konuşmacılar birlik ve beraberliğe de dikkat çekerek, yakınlaşan Ramazan ve 30 Ağustos Zafer bayramı ile ilgili tebrik ve temenni dileklerinde bulundular.

İftar programı Neyzen Cengiz Özdemir'in çaldığı ney ve söylediği ilahiler eşliğinde devam etti.

Program ile ilgili renkli kareleri aşağıdaki resim galerimizden izleyebilirsiniz.

www.belcikahaber.be