BELÇİKA

Belçika Kralı: "Geçmişteki sömürge rejimi için derin pişmanlıklar içindeyim"

Belçika Kralı:
Email :

Belçika Kralı Philippe, 7 Haziranda çıktığı altı günlük Demokratik Kongo ziyaretinde, atalarının Kongo'da yürüttükleri sömürge rejiminden dolayı piÅŸmanlık içinde olduÄŸunu belirtti. Belçika Kralı Sömürge rejimi bu haliyle sömürü ve tahakküme dayanıyordu. Bu rejim, paternalizm, ayrımcılık ve ırkçılığın damgasını vurduÄŸu, kendi içinde haksız, eÅŸitsiz bir iliÅŸkiydi ifadelerini kullandı.

~Demokratik Kongo ziyaretinin ikinci gününde konuÅŸma yapan Belçika Kralı Philippe, Belçikalıların Kongo’ya ve halkına derin sevgi beslemesine raÄŸmen atalarının Kongo’ya karşı yürüttüÄŸü sömürge rejiminden dolayı derin piÅŸmanlıklar içinde olduÄŸunu dile getirdi.

Kral konuÅŸmasında Pek çok Belçikalı, Kongo’ya ve halkına içtenlikle baÄŸlı olmasına ve (onları) derinden sevmesine raÄŸmen, sömürge rejimi bu haliyle sömürü ve tahakküme dayanıyordu. Bu rejim, paternalizm, ayrımcılık ve ırkçılığın damgasını vurduÄŸu, kendi içinde haksız, eÅŸitsiz bir iliÅŸkiydi. İstismar ve aÅŸağılamalara yol açtı dedi.

Kongo’ya ilk seyahati sebebiyle Demokratik Kongo halkının ve sömürge rejiminden mustarip olanların önünde, geçmiÅŸteki bu yaralar için en derin piÅŸmanlıklarını teyit ettiÄŸini belirten Belçika Kralı, derin piÅŸmanlıklar içinde olduÄŸunu ifade etti.

İlgili Etiketler :

Ilgili Haberler