BELÇİKA

ERENLERİN MUHABBET GECESİNDE TÜM KALPLER HZ. RESULULAH VE EHLİBEYT MUHABBETİNDE BİRLEŞTİ

Email :

İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ve Ehl-i Beyti’nin sevgisini, mesajını içeren ve her yıl Belçika Brüksel’de geleneksel olarak kutlanan ‘Muhabbet Gecesi’, Chaussée de Boondael 32  1050’de bulunan ‘Esmas Lumen Salonu’nda görkemli bir katılımla gerçekleÅŸtirildi.

Erenler DerneÄŸi Onursal BaÅŸkanı Halil Åžahbaz ve Karacalar Köyü Eski Muhtarı (Kırmızı Muhtar) lakaplı Nurettin Åžahbaz’ın himayelerinde ‘Anadolu Kültür DerneÄŸi’nin organizasyonuyla gerçekleÅŸtirilen kutlamaya, T.C. Brüksel BaÅŸkonsolosu Umut Deniz, Anvers BaÅŸkonsolosu Batu Kesmen, Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye BaÅŸkanı Emir Kır, Brüksel-BaÅŸkent Bölgesi Milletvekili/Meclis BaÅŸkan Vekili Hasan Koyuncu, Brüksel Bölgesi ve Walon-Brüksel Federasyonu Milletvekili Sadık Köksal, Siyasetçi ve Dr. Sevilay AltıntaÅŸ, Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Emel Köse,  Schaerbeek Belediye Eski BaÅŸkan Yardımcısı Sait Köse, Eski Senatörlerden Meryem Kaçar, Dr. Selma Türköz, Gazateci-Yazar Fikret Aydemir, STK Temsilcileri, İşadamları, Sanatçılar ve kalabalık davetli topluluÄŸu katıldı.

Hayrulnisa Sivrice ve Hatice Sarıaltın’ın sunumlarıyla baÅŸlayan program, Seydi Kubat’ın okuduÄŸu Kuran’ın ardından, hep birlikte Åžehitlere Saygı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program devam etti.

Özellikle Ülkemizde hain teröristlerin ÅŸehit ettiÄŸi 12 MehmetçiÄŸimiz rahmet ve saygıyla anılırken, yaralı Mehmetçiklerimize de acil ÅŸifa dileklerinde bulunuldu.

Güzel Ahlakı tamamlamak için gönderilen İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)’in manevi hatırasına ve düzenlenen ‘Muhabbet Gecesi’nde ‘Anadolu Kültür Merkezi’nin pırıl pırıl gençlerinden oluÅŸan orkestra grubunun Åžah Hatayi, Yunus Emre, Aşık Veysel, Yoksul DerviÅŸ’in eserlerinden oluÅŸan ilahiler ve türkülerin okunması, büyük bir huÅŸu içerisinde dinlendi.

Hz. Muhammed’in güzel ahlakı, Ehlibeyt sevgisi ve birliÄŸin beraberliÄŸin, insan sevgisinin merkeze oturtulduÄŸu anlamlı gecede, bu duyguları dile getiren Ayetler, Hadisler, DeyiÅŸ ve Söylemler hem sahneden sunucular vesilesiyle, hem de Sinevizyon’dan yansıtıldı. Ehlibeyt sevgisi taşıayan Gençler günün anlamıyla ilgili ÅŸiirler okudu.

ESOGU İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Kamil SarıtaÅŸ’ın ‘Hz. Muhammed (sav)’ın Güzel Ahlakı’ baÅŸlıklı sunumu dikkatle dinlendi. KonuÅŸmacı SarıtaÅŸ: “Allah’ın sevgili kulu ve Peygamberi Hz. Resulullah, “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diye buyurmakta. Buradan da anlaşılıyor ki beÅŸeriyet için güzel ahlak çok önemlidir. YaÅŸamımızın her yönünden bakarsak güzel ahlak sosyal yaÅŸam ve barışın teminatıdır. Güzel ahlak sahiplerini hem Allah, hem Resulü, hem de 12 İmam, takdir etmekte. Gençlerimizi ve Çocuklarımızı muhakkak vatanına milletine sevgili güzel ahlakla büyütmeli ve eÄŸitmeliyiz. Güzel ahlak barış dolu dünya için çok önemlidir” dedi.

Cumhuriyetimizin kuruluÅŸunun 100. Yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaÅŸları da saygı ve rahmetle anıldı.

Manevi gecede tüm davetliler böylesi güzel bir programdan dolayı organizatörlere teÅŸekkür ettiler. Sıcak bir atmosferde gerçekleÅŸtirilen programda Türk Mutfağından hazırlanan yiyecek ve içecekler davetlilere ikram edildi. Program sonrası davetlilere günün hatırası olan çeÅŸitli hediyeler takdim edildi.

************************

Belçika Aydın Haber olarak böylesi maneviyat dolu anlamlı geceyi bize yaÅŸatan kalbi Ehlibeyt sevgisi ve ahlakıyla donanan gençlerimizi ve onlara önderlik eden SaygıdeÄŸer Halil Åžahbaz, Muhtar Nurettin Åžahbaz baÅŸta olmak üzere, tüm emeÄŸi geçen ‘Anadolu Kültür DerneÄŸi’ Yönetim kuruluna kalben teÅŸekkür ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com

İlgili Etiketler :

Ilgili Haberler