05

Dolar yeni haftaya yükselişle başladı

Merkez Bankası'nın rezerv satışları ve süper bono beklentileriyle geçen haftayı düşüşle kapatan döviz kurları, yeni haftaya yükselişle başladı.

Detay
05

Dolar yeniden 14 lirayı aştı, borsada sert düşüş var

Rusya'nın Ukrayna'ya dönük askeri operasyonuyla birlikte tüm dünyada dolar güçlenirken, dolar/TL 14,21'i gördü. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 7'yi aşan kayıpla başlarken devre kesiciler çalıştı.

Detay
05

Döviz garantili mevduat planını dünya böyle gördü

Dolar/TL kurunda sert düşüşe neden olan döviz garantili mevduat planı, dış basının da gündemine girdi. Uluslararası ekonomi basını konu ile ilgili, "Yeni politikaların sürdürülebilir olup olmadığı beli değil" yorumunda bulundu.

Detay
05

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, Döviz Çıldırdı...

Merkez Bankası politika faizini yüzde 18'den yüzde 16'ya indirdi. İndirim beklentinin çok üzerinde oldu.Banka, 23 Eylül'deki toplantıda faizi 100 baz puan indirmişti. Kararın ardından dolar/TL 9,48'e, euro/TL 11,05'e yükseldi.

Detay
05

Traktör parası için Avusturya'ya gitti, iş insanı oldu! Forbes dergisine kapak oldu!

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes'ın Almanca dilinde yayınlanan sayısı, Avusturya'daki Türk iş insanı Hüseyin Ünal'ı "5 bin Euro traktör parası için gelen Hüseyin Ünal şimdi yıllık cirosu 130 milyon Euro ve 300 çalışanla Türkiye ve Avusturya'nın ardından şimdi de Almanya piyasasına giriyor" ifadeleriyle kapağına taşıdı.

Detay
05

~TÜGİAD ANKARA'DA ZAFER YILDIRIM YENİDEN BAŞKAN

TÜGİAD Ankara'nın 11. Dönem Olağan Genel Kurulu gerçekleşti; Zafer Yıldırım güven tazeledi

Detay
05

YTB'nin Türkiye Bursları'na uluslararası öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere Türkiye'de yüksek öğrenim imkanı sunduğu "Türkiye Bursları" programının 2021 yılı başvurularına, uluslararası öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Detay
05

2021 yılı asgari ücret rakamı belli oldu

2021 yılında uygulanacak asgari ücret bekar bir işçi için net 2.825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Asgari ücrete yüzde 21.56 oranında zam yapıldı. Komisyon'da işçi kesimini temsil eden Türk-İş açıklanan rakamın yeterli olmadığını belirtti.

Detay
05

Altın hesapları da bildirilecek

Yurt dışında yaşayan Türklerin 2020 yılı her türlü finansal bilgileri yaşadıkları yabancı ülkelere bildirecek. Nişancı, "Banka kasaları bildirilmeyecek ama ilgili ülke isterse, verilmesi gerekiyor" dedi.

Detay
05

~~TEKER GENEL MÜDÜRÜ HAYRETTİN TAŞDELEN: "AMACIMIZ KALİTEMİZLE AVRUPA MARKASI OLMAKTIR"

Avrupalı Genç Girişimci Türklerin yerelden genele yönelik her sektördeki atılım ve yatırımları Belçika ve Avrupa genelinde gide6rek artmakta.

Detay
05

Almanya Türklerin hesaplarına erişebilecek: 1 Ocak'ta resmen başlıyor

Almanya, ülkesindeki Türk ve Türk kökenli tüm şahıslar ile tüzel kişilerin banka hesap bilgileri ve her Türkiye'deki her türlü kazanç bilgilerini bu yıl sonunda Türkiye'den alacağını "resmen" duyurdu. Alman Maliye Bakanlığı, Türkiye ile anlaşıldığını banka hesaplarının 1 Ocak 2021'den itibaren paylaşılacağını bir yazıyla açıklarken, milyonlarca hesaptan yaklaşık 10 milyar Euro'luk ek vergi bekliyor. Denetleme şirketi KPMG de "Almanlar geriye dönük araştırma yapabilir" açıklamasını yaparak müşterilerini uyardı.

Detay
05

CORONA VİRÜS DOLARINDA ATEŞİNİ YÜKSELTİYOR

Amerikan Merkez Bankası'nın piyasalara para pompalaması endişeleri azaltmazken ABD borsalarında tarihi çöküş devam ediyor. Dolar/TL ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri nedereyse sıfıra indirmesine rağmen corona virüsün küresel ekonomiye etkilerine ilişkin endişelerle Eylül 2018'den beri en yüksek gün içi seviyelerden 6.45'in üzerini gördü. Finansal piyasalarda petrol fiyatlarının düşmesiyle başlayan kriz maalesef corona virüsü ile derinleşerek devam ediyor. Borsa İstanbul'da günlük kayıp yüzde 4'ü aştı.

Detay
05

~~ANTWERPEN'İN EN BÜYÜK SÜPERMARKETİ Â«MERAM SÜPERMARKET» HİZMETE GİRDİ

Başarıları çalışmalarıyla ön plana çıkan Ömer ve Yunus Karaoğlu kardeşler, 10 yılı aşkın çalışmalarıyla, Antwerpen'de "˜Meram Süpermarketler zincirinin üçüncü halkasını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Detay
05

Belçikalılar tasarruf hesaplarında hiç bu kadar para kazanamadılar

~~Belçikalılar Aralık ayında tasarruf hesaplarını cömertçe beslediler

Detay
05

TOBB VE TOSED ÇOK ANLAMLI BİR KONFERANS'A İMZA ATTI

Kısa adı TOBB olan "˜Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği' ve kısa adı "˜TOSED' olan "˜Türk Özel Sektör Derneği'nin ortak organizasyonuyla Brüksel TOBB Temsilcilik salonunda gerçekleşen Konferans'ta, önemli mesajlar verildi.

Detay