"¹BRÜKSEL KORNER"º KÖŞE YAZARLARIYLA OKURLARINI BULUŞTURDU

Kısa adı (BTMB) olan 'Belçika Türkçe Medya Birliği' üyesi olan ve Belçika'da beş yıldan beri çeşitli alanlarda basın hizmetleri veren 'Brüksel Korner' düzenlediği bir resepsiyon ile, Köşe Yazarlarıyla, okurlarını buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.

Kısa adı (BTMB) olan 'Belçika Türkçe Medya Birliği' üyesi olan ve Belçika'da beş yıldan beri çeşitli alanlarda basın hizmetleri veren 'Brüksel Korner' düzenlediği bir resepsiyon ile, Köşe Yazarlarıyla, okurlarını buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.

Brüksel'in gözde kültür merkezi Sazz&Jazz'da düzenlenen resepsiyonda, Brüksel Korner Kurucusu ve Genel Koordinatörü Kadir Duran ve Yönetim Kurulu üyelerinin davetlilerini karşıladığı resepsiyona, T.C. Brüksel Büyükelçiliği 'Muavin Konsolsos  Murat Karakaya, Belçika Başbakan Danışmanı Belma Tek, BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez, TOSED Onursal Başkanı Yaşar Tümbaş, TOSED Üyesi Yalçın Şahankaya, Schaerbeek Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Sait Köse, CHP BB Başkanı Derya Bulduk, CHP BB Eski Başkanı Hasan Eryürük, BERK Eğitim Gönüllüleri Başkanı Zulbiye Gürsu Araz, GOLD FM Müdiresi Zana Eminli Acar, Sanatçı Kenan Erer, Yazarlar, Zekiye Doğan, Sibel Bozkurt, Gazeteci-Yazar Fikret Aydemir,
Sanatçı ve Yazar Can Ozan Aktaş, Şair Nergiz Şahin, Birgül Kapaklıkaya, Brüksel Korner yazarları Zehra Özer, Yüksel Çilingir, Cemal Kapaklıkaya, Raşit Zekza, Fikriye Eker ve kalabalık davetli katıldı.

TRT’ eski sunucularından Liliya Geisler’in sunumuyla start alan programın ilk konuşmacısı Brüksel Korner Genel Yayın Yönetmeni Zehra Özer idi. Özer, ‹Brüksel Korner’in kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Brüksel Korner Genel Koordinatörü Kadir Duran ise yaptığı selamlama konuşmasında, tüm katılımcılara teşekkür ederek, «Brüksel Korner olarak beş yıldan beri yazılı, sanal ve televizyon program yayınlarıyla ‹Belçika Türk Toplumuna› hizmet vermekteyiz.

Bu gün bu resepsiyon programımız ile Köşe Yazarlarımızı, siz değerli okurlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlere hizmetlerimiz devam edecektir. Bizleri izlemeye devam ediniz.  Bu etkinliğimize katkısı olan başta köşe yazarlarımız olmak üzere sponsorlarımıza ve okurlarımıza, izleyicilerimize ve siz değerli davetlilerimize çok teşekkür ediyoruz» dedi.

BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez ise yaptığı konuşmada, «Öncelikle Brüksel Korner'in Genel Yayın Yönetmeni arkadaşımız Kadir Duran beyi ve ekibini bu güzel etkinlikten dolayı tebrik ediyorum» dedi.

Dönmez, Belçika siyasilerinin söylem ve eylemlerini özellikle ırkçı çıkışlarını resimlerle delillendirerek, Belçika'da yaşayan Türk ve Müslüman toplumlara yönelik ırkçı davranışları eleştirdi.

Belçika'daki bazı sorumsuz siyasilerin ve medya organlarının olumsuz ve tahrik edici söylemlerinin Belçika barış ortamına zarar verdiğini siyasi ve medya otoritelerinin bu tür söylemlerden uzaklaşmasının» gerektiğinin altını çizerek, herkesi «sorumluluğa» davet etti.

BTMB olarak bizler sorumluluğumuzun bilinciyle hem toplumumuzun kültürel değerlerine hizmet edityor hem de ileride Flamanca ve Fransızca yayınlarlada Belçika entegrasyonuna katkıda bulunacaklarını» belirtti. Başkan Dönmez, «Bu nedenle BTMB olarak, ‹2020 Yılını Entegrasyon&Medya Yılı› olarak ilan edip, bu doğrultuda etkinlikler düzenleyeceğiz» dedi.

Pedagog ve ‹Belçika Korner› Köşe yazarı Sibel Bozkurt ise, Eğitim ile ilgili olarak güzel bir sunuş konuşması yaptı.

Daha sonra Gurbetçi Yazar  Şair, Zekie Doğan duygulu bir konuşma yaparak kendisine ait şiirlerden okuyarak, duygularını dile getirdi.

Alkışlarla karşılanan konuşmaların ardından Brüksel Korner  Genel Koordinatörü Kadir Duran'ın plaket takdimi, yazarların kitaplarını imzalamaları, resepsiyon ve toplu görüntülerle program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com