HZ. FATIMA 'YI ANMA, ANLAMA VE "¹DÜNYA MÜSLÜMAN KADINLAR GÜNÜ"º COŞKUYLA KUTLANDI

~~Brüksel Ehl-i Beyt İslam Kültür Merkezi "˜Kadın Kolları' başkanlığı tarafından organize edilen, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'ın sevgili kızı Hz. Fatıma (s.a)'yı Anmak, Anlamak ve bu gün vesilesiyle ilan edilen "˜Dünya Müslüman Kadınlar Günü' geniş katılımlı katılımla Elite Düğün salonunda büyük bir coşkuyla kutlandı

~~Brüksel Ehl-i Beyt İslam Kültür Merkezi ‘Kadın Kolları’ başkanlığı tarafından organize edilen, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’ın sevgili kızı Hz. Fatıma (s.a)’yı Anmak, Anlamak ve bu gün vesilesiyle ilan edilen ‘Dünya Müslüman Kadınlar Günü’ geniş katılımlı katılımla Elite Düğün salonunda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Dernek Başkanı İsmail Dorbar ve Kadın Kollarının davetlileri karşıladığı anma törenine, T.C Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Brüksel milletvekilleri Şevket Temiz, Hasan Koyuncu, Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Emel Köse, Şeyh İbrahim Önlü, Şeyh Ahmet Talayhan, Belçika Türk Federasyonu Başkanı Ömer Zararsız, CHP Belçika Birliği başkanı Firdez Selvi, Erenler Derneği Kadın kollarından Elif Karabağlı ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Başarılı sunucu Hüseyin Bağcı’nın sunumu ile start alan program Şeyh Ahmet Talayhan’ın Kuranı Kerimden ayetler okumayışıyla devam etti.

‘Brüksel Hz. Fatıma Kızlar Korosu’nun okuduğu ilahi ve şiirler ardından konuşmalar yapıldı.

Sırasıyla yapılan konuşmalarda ACTIE Dernek Başkan İsmail Dorbar, protokol ve davetlileri selamlayıp, yaptıkları çalışmaları aktararak, organizasyonu düzenleyen ve katılanlara “teşekkür” etti.

Kübra Keskin adlı genç kız, Fransızca Hz. Fatıma’nın şahsiyetini içeren bir makale okudu. Serpil Kızıldağ okuduğu makalesinde Hz. Fatıma (sa)’ın yaşamından kesitler sundu. Rugeyye adlı küçük ‘Hz. Fatıma’ adlı bir şiir okudu.

Başkonsolos Karaoğlu: “Bir ev daha almayacağız bir diploma daha alacağız.”

Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, ise yaptığı selamlama konuşmasında: “Sıcak bir ortamda sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. T.C Brüksel Başkonsolosluğu adına hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Başkan İsmail beyin şahsında Ehlibeyt Kültür Merkezi’ne ve bu programda emeği geçen kadınlara ve herkese teşekkür  ediyorum.

Ben elimden geldiği kadar sizin bütün etkinliklerinize katılıyorum. Başkonsolosluğumuz her zaman ifade ettiğimiz gibi sizin evinizdir. Sizleri de Başkonsolosluğumuzda düzenlediğimiz etkinliklere katılmaya davet ediyorum. Konsolosluğumuzun kapısı sizlere her zaman ve sonuna kadar açıktır.

Hanımlarla, gençlerle ve çocuklarla ilgili çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bunlara katılımınızdan dolayı mutlu oluruz. Davetlerimizi sosyal medyadan duyuruyoruz. Davetimiz herkes için geçerlidir. Belçika Türk Toplumumuz çok güzel yerlere geldi. Bununda en güzel örneği bugün buralarda oluşumuzdur. İkinci vatanınız Belçika’da kültürünüzü yaşatmanız çok önemlidir.

5 önemli konunun altını çizmek istiyorum. Bunların birincisi eğitimdir. İyi eğitimler alarak, her evden en azı bir üniversiteli çıkmalı. Bugün buluşmamıza vesile olan Hz. Fatıma kendisi de bir anne, kendisi de bir eş, hepimize yol gösterdi. Nasıl yol gösterdi? Kendisi de ilim ve bilimle uğraştığı için bizlere yol gösterdi.

İkinci hususta her evden mutlaka bir kız çocuğumuzu okutacağız. Bütün çocuklar okuyamasa bile en az bir kız çocuğumuzu okutarak, onların güzel yerlere gelmesini sağlayacağız. Bir üçüncüsü de her evden mutlaka bir beyaz yakalı çıkmalı. Yani masa başı bir iş yapan birisini çıkarmalıyız. İster özel sektörde, ister devlette olsun mutlaka genç kızlarımız bir mevki elde etmeli. İçinde yaşadığımız toplumda beyaz yakalılar olarak da yer almalıyız. Bir ev daha almayacağız bir diploma daha alacağız.

Dördüncüsü de mutlaka ve mutlaka yatırımlarımızı çocuklarımıza eğitim olarak harcayacağız. Artık yatırımımızı çocuklarımızın eğitimine yapmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konuda imkanları da çok gelişti. Eğer ortaokul mezunu olarak buraya gelmiş iseniz, Açık Öğretim ile Lise’yi dışarıdan bitirebilirsiniz. Ayrıca Açık Öğretime kayıt olduktan sonra Üniversite’yi de bitirebilirsiniz.

Beşinci olarakta bugünün anlamına uygun olarak, hanımlarımızı kamusal alanın içine katmalıyız” dedi.

CHP Belçika Birliği Kadın Kolları Başkanı Firdez Selvi, yaptığı selamlama konuşmasında:

“Allah Resülünün terbiyesiyle büyümüş olan Hz. Fatıma aynı zamanda İslam Kahramanı ve İmamı olan Hz. Ali’nin eşi ve Cennet gençleri olan İmam Hasan ve İmam Hüseyin’in annesidir.

Hz. Fatıma iyi bir Resul evladı, iyi bir anne, iyi bir eğitmen, iyi bir yol göstericidir. İlahi referanslarla kuşanmış, Peygamber zevceleriyle birlikte anılan yüce bir kişiliğe sahip birisidir.

Bizlerin O’nun yaşamından çok dersler alması gerek, inanç, insanlık sevgisi, hoşgörü, fedakarlık ve mücadele kararlılığı, hakkı savunma adına tüm baskı ve zulümlere direnen bir kişiliktir Hz. Fatıma.

İslam’da çok özel ve güzel bir yeri olan Hz. Fatıma Dünya Kadınlarının örnek alacağı önemli bir şahsiyettir. O iyi bir rol model olarak yalnız beşeriyetin annelerine değil, Cennet’te tüm kadınlara efendi kılınmış Tahire (temiz) bir hanımefendidir. Bizler O’nun misyonunu anlayarak, gelecek nesillere aktarmakla sorumlu hissetmeliyiz kendimiz.

Cahiliye döneminde horlanan, aşağılanan diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının bulunduğu zamanlarda ceddi tarafından eğitilmiş ve tün insani değerler kendisine öğretilmiş Allah’ın ayetleriyle referans gösterilmiştir. Hemcinsleri için çok ama çok iyi bir örnek olmuştur.

Bugün bile hemcinslerimizin cahiliye bakış açıları ve gerici geleneklerine kurban olan kadınlarımız ne yazık ki hergün ya öldürülmekte, ya da ciddi bir şekilde darp edilerek, şiddete uğratılmaktadır.  Oysaki Yüce Yaratan Kadını kendisinin insanlığa verilmiş bir emaneti olarak değerlendirmektedir. Bu emre istinaden tüm insanlık kadına değer vermeli ve kadını korumalıdır.

Bu gün dolayısıyla, hepinizi tebrik ediyor, Yüce Allah bizleri Hz. Fatıma’nın yolundan ayırmasın. Onu anlayan, onu takip edenlerden eylesin” dedi.

Serpil Mayda yaptığı duygulu konuşmasında Hz. Fatıma’nın kişiliğini ve sorumluluğu anlamında önemli mesajlar verdi. Ece Beki’nin okuduğu ‘Babasının Annesi Fatıma’ adlı şiir ardından Brüksel Milletvekilleri Şevket Temiz ve Hasan Koyuncu, BTF Başkanı Ömer Zararsız Hz Fatıma’nın yaşamından kesitler sunarak, birlik, beraberlik mesajlarını ve duygularını davetlilerle paylaştılar.

Özge Ersoy adlı genç kızda okuduğu duygu dolu şiiri alkışlarla karşılandı.

Şeyh Ahmet Talayhan, ‘İslam’da Hz. Fatıma (sa)’ın büyük bir yeri olduğu, İslam ve dünya kadınlarına çok iyi bir rol model olduğu’nun altını çizerek şunları ifade etti. “

Hz. Fatıma ilahi referansların merkezinde Tahirre adıyla, cennet kadınlarının hanımefendisi olarak bizlere anlatılmıştır.

Hz. Fatıma, Kuran’ın sınırlarını çizdiği masumlardan birisidir. Hz. Fatıma Ehl-i Beytin annesidir. Peygamberimiz son veda hutbesinde “Ben sizlere iki ağır emanet bırakıyorum. Birisi Kur’an-ı kerim diğeri ise Ehl-i Beytimdir. Bunlara  Allah’ın sağlam ipleridir, bunlara sarılınız’ buyurmakta. Kadınlarımız ve Genç kızlarımızın Hz. Fatıma’dan alacağı çok önemli mesajlar ve öğretiler var. Yüce Allah kadınlarımıza ve kızlarımızı Hz. Fatıma’nın yolundan ayırmasın “dedi.

Şeyh İbrahim Önlü ise yaptığı konuşmada: “Bugün siz değerli dostlarla Allah ve Resulü’nün referans olduğu bir şahsiyet olan Hz. Fatıma (sa)’yı anmak ve viladeti vesilesiyle kutlana gelen ‘Dünya Müslüman Kadınlar Günü’nü kutlamak için bir aradayız. Bu güzel programı düzenleyen Yönetim kuruluna, hususen Hz. Fatıma’nın yolundan giden kadınlarımıza, kızlarımıza teşekkür ediyorum. Bu anlamlı gün ile ilgili söylenecekler en güzel şekliyle söylendi.

Bu güzel günde bizlerle birlikte olan tüm değerli kardeş ve bacılarımızı kızlarımıza teşekkür ediyor, bugün vesilesiyle, tüm Müslüman Kadınları’nın gününü tebrik ediyorum” dedi.

Seyyid  Serdar Yılmaz’ın okuduğu ilahi ve Tiyatro ekibinin sunduğu gösteri, başarılı öğrencilere hediye takdimi ve başarı belgelerinin sunumu ve okunan birlik dualarıyla program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com