HAYDİ ÇOCUKLAR BÜYÜKLERİMİZE BAYRAM KARTI YAZALIM!...

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu asli hizmetlerinin yanında eğitim, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere de her zaman ev sahipliği yapmakta

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu asli hizmetlerinin yanında eğitim, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere de her zaman ev sahipliği yapmakta.

Özellikle Türkçe eğitimlere önem veren Başkonolosluk, çocuklara yönelikte oyunlu Türkçe Öğretme eğitimleriyle de göz doldurmakta.

Çocuklarımıza yönelik geleneklerimiz anlatma ve geçmiş gelenekleri günümüzde yaşatma adına bir seri kültürel ve eğitsel çalışmalarda bulunan Başkonsolosluk bu çalışmalarını Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenleriyle birlikte organize etmekte.

Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’nun himayesinde yakınlaşan ramazan bayramı nedeniyle, Başkonsolosluk salonunda 6-11 Yaş arası çocuklara yönelik,  ‘Haydi Çocuklar Bayram  Kartı Yazalım’ etkinliği düzenledi.

Başkonsolos Karaoğlu: “Çocuklarımıza geleneksel ‘Bayram Kartı’ nasıl yazılır, onu  öğreteceğiz”

Çocuklara ev sahipliği yapan Brüksel Başkonsolosu Dilbaşlı Kırbaşlı Karaoğlu, yaptığı selamlama konuşmasında. “Sevgili çocuklar ve değerli aileler düzenlediğimiz bu etkinliğimize hoş geldiniz.

Bildiğiniz gibi sizin eviniz olan başkonsolosluğumuzda kültürel, sanatsal ve eğitim anlamında bir dizi etkinlikler düzenlemekteyiz. Özellikle çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz başında ‘Çocuklarımıza oyunlarla Türkçeyi öğretmekteyiz. Türkçe eğitimler yanında geleneksel ve görsel kültürlerimizi de bir vesile onlara tanıtmaktayız. Bu anlamda birçok müzik enstürmanını çocuklarımıza tanıttık.

Bugün ki etkinliğimiz iki bölümden oluşacaktır. İlk bölümde Duayen sanatçı sayın İsmail Erdoğdu sazı ve türküleriyle çocuklarımıza mini bir konser vererek, Anadolu’muza has olan ‘Sazı’ tanıtacaktır. Şimdiden kendisine teşekkür ediyorum

İkinci bölümümüzde ise eğitmenlerimizle, çocuklarımıza geleneksel iletişim aracı olan ‘Mektup ve Bayram Kart’ yazmayı onlara öğreteceğiz. Kendilerinin çeşitli malzemelerle yapacakları bayram kartlarını yazdıkları adreslere bizler postaya göndereceğiz.

Amacımız geçmişimizdeki kültürleri ikinci vatanımız olan Belçika’da çocuklarımıza anlatmak ve aktarmaktır. Sizler diğer ailelere de bilgi verip çocuklarının eğitim kurslarımıza katılımını sağlayın. Çocuklarımız bir taraftan yeni şeyler öğrenirken, diğer taraftan da ana dili olan Türkçeyi de güzel bir şekilde öğreneceklerdir. Ramazan bayramınızı şimdiden en içten dileklerimle tebrik ediyorum” dedi.

Çocukların ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik İki bölümden oluştu. İlk bölümünde Duayen Halk Müziği Sanatçısı, Saz eğitmeni ve Beringen Müzik Kulübü Başkanı İsmail Erdoğdu,  Anadolu’nun önemli enstürmanlarından olan Sazı çalıp çocuklara tanıttı.

Çocuk şarkılarından olan bir kısa sunum yapan Erdoğdu daha sonra çocuklara sazı vererek, onların sazla yakından buluşmalarını sağladı. Çocuklar daha sonra arkadaşlarıyla beraber oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendiler.

Daha sonra çocuklar eğitmenlerle birlikte mektup yazıp bayram kartları yaparak, yaptıkları mektup ve bayram kartlarını postalamak için başkonsolosluğa teslim ettiler. Toplu görüntüyle program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com