HASAN KOYUNCU BRÜKSEL BÖLGE HÜKÜMETİ PARLAMENTOSU BAŞKAN VEKİLİ OLDU

~~Belçika Türk Toplumunun aydın yüzlü gençleri başta siyasi alan olmak üzere, İş dünyası, Akademi, Hukuk, Tıp, Sanat, Spor ve Kültür alanındaki başarılarıyla Belçika'da gündem yaratmaya devam ediyorlar.

~~Belçika Türk Toplumunun aydın yüzlü gençleri başta siyasi alan olmak üzere, İş dünyası, Akademi, Hukuk, Tıp, Sanat, Spor ve Kültür alanındaki başarılarıyla Belçika’da gündem yaratmaya devam ediyorlar.

Belçika genelinde 26 Mayıs 2019’da yapılan genel seçimlerde aldıkları oylarla  Brüksel Bölge parlamentosunda beş Türk kökenli vekilimiz halkımızı temsil etmekte.

Yapılan seçimlerde Hasan Koyuncu, Emin Özkara, Şevket Temiz, İbrahim Dönmez ve Sadık Köksal’ın yer aldığı Parlamento’da, Parlamento Başkan Vekilliğine ise Parlamento’da Türk vekiller arasında en çok oyu alan (6 bin 368) Türk kökenli milletvekili Hasan Koyuncu getirildi. Koyuncu aldığı oylar ile 89 vekilin bulunduğu mecliste aldığı oylarla 13. Sıraya yerleşmişti.

Parlamento Hasan Koyuncu’yu başkan vekilliğiyle ödüllendirdi adeta…

Seçim öncesi “Ben hedefi büyük tutuyorum ve bu alanda sorumluluğu almaya adayı” geldi diyerek bakanlık beklediğinin sinyalini veren ve ardından aldığı oylarla bakan olur gözüyle bakılan Hasan Koyuncu’ya bakanlık görevi verilmedi ancak Brüksel Bölge Parlamentosu’nun en önemli görevlerinden biri olan başkanvekilliği görevi verildi.

Bu önemli göreve layık görülen Koyuncu, henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmazken, seçmenlerinden aldığı oyların boşa gitmediği göstermiş oldu.

Siyasi serüveni 2010 yılında başladıktan sonra, ilk kez katılığı 2014 yılındaki bölge seçimlerinde aldığı 4 bin 407 oyla Brüksel Parlamentosu’nun kapılarını aralayan Milletvekili Hasan Koyuncu, geçtiğimiz 26 Mayıs’ta düzenlenen seçimlerde 6 bin 368 oyla büyük bir başarıya imza atmıştı.

***************************

Belçika aydın haber olarak, Sayın Hasan Koyuncu’yu bu başarısından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com