Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanan binlerce gösterici, Çin'in Uygur politikasını protesto etti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanan binlerce gösterici, Çin'in Uygur politikasını protesto etti. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin düzenlediği protesto kapsamında göstericiler, Avrupa Parlamentosu (AP) önündeki Lüksemburg Meydanı'ndan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve Konseyinin bulunduğu Schuman Meydanı'na yürüdü.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanan binlerce gösterici, Çin'in Uygur politikasını protesto etti. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin düzenlediği protesto kapsamında göstericiler, Avrupa Parlamentosu (AP) önündeki Lüksemburg Meydanı'ndan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve Konseyinin bulunduğu Schuman Meydanı'na yürüdü.

Burada okunan bildiride Çin'e "eğitim ve toplama" kamplarını kapatma, dini özgürlüklere saygı duyma çağrısı yapılırken, Avrupa'daki ülkelerden de Çin'e, insan hakları ihlallerini sonlandırması için baskı yapması talep edildi.

Çin karşıtı sloganların atıldığı gösteride, Uygur Türkleri ayrıca, "70 yıllık zulüm son bulsun", "İşgalci Çinliler, Türkistan'dan çıkın!", "Doğu Türkistan'a özgürlük" gibi mesajlar içeren pankartlar açtı.

Yürüyüşe Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci ve Gent Türk Ocağı Eski Başkanı Recep Tuncer Sarı ve arkadaşları Türkistan, Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla destek verdiler.