BELÇİKA AYDIN HABER İÇİN DESTEK MESAJLARI: BAŞKONSOLOS KARAOĞLU: "TÜRKÇE CAN'DIR, TÜRKÇE BİZİM ŞAH DAMARIMIZDIR"

Belçika Türk toplumuna yönelik 14 yılı aşkındır önce "˜Avrasya İletişim Vakfı' bünyesinde "˜Belçika Haber Be' ve daha sonra "˜Belçika Aydın Vakfı' bünyesinde "˜Belçika Aydın Haber' olarak Türkçe yayın yapan dergimizin ekonomik nedenlerden dolayı, yayınımızı durdurma kararımız üzüntüyle karşılanmıştı. Gerek T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, gerekse T.C. Brüksel Başkonsolosumuz Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve T.C. Anvers başkonsolosumuz Korkut Tufan Başkonsolosumuz kapatma kararımızdan dolayı üzüntülerini Vakıf Başkanımız Zerrin Aydın ve Genel Yayın Yönetmenimiz Celil Gündoğdu'ya ileterek, yayının devam etmesi dileklerinde bulunmuşlardı.

~~BELÇİKA AYDIN HABER İÇİN DESTEK MESAJLARI

Belçika Türk toplumuna yönelik 14 yılı aşkındır önce ‘Avrasya İletişim Vakfı’ bünyesinde ‘Belçika Haber Be’ ve daha sonra ‘Belçika Aydın Vakfı’ bünyesinde ‘Belçika Aydın Haber’ olarak Türkçe yayın yapan dergimizin ekonomik nedenlerden dolayı, yayınımızı durdurma kararımız üzüntüyle karşılanmıştı.

Gerek T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, gerekse T.C. Brüksel Başkonsolosumuz Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve T.C. Anvers  başkonsolosumuz Korkut Tufan Başkonsolosumuz kapatma kararımızdan dolayı üzüntülerini Vakıf Başkanımız Zerrin Aydın ve Genel Yayın Yönetmenimiz Celil Gündoğdu’ya ileterek, yayının devam etmesi dileklerinde bulunmuşlardı.

Gerek resmi kurum temsilcileri, gerek STK temsilcileri, işadamları ve okurlarımız kararımız sonrası, dergimizin yayınına devam etmesi için adeta seferber olarak abone ve sponsorluk desteklerini ardı ardına açıkladılar.

Okurların ve sponsorların duyarlılıkları ile, ‘Belçika Vakfı başkanı Zerrin Aydın ve Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu yaptıkları açıklamalarda özetle ’14 yıldan beri ‘Önce İnsan’  anlayışı ve ilkeli dürüst bir şekilde ‘Belçika Türk Toplumu’na yönelik yayınlarımızı sürdürmekteydik.

Artan maliyetler ve yetersiz abone ve reklam nedeniyle, dergimizin yayınını durdurma karar almıştık. Kararı üzüntüyle karşılayan toplumumuzun değerli temsilci ve üyelerinin destekleriyle yeni bir ‘Abone ve reklam’ kampanyası başlatıldı. Buna ilk olarak öncülük eden Gülsüm Yavaş, Meral Kökten, Emine Yıldırım ve Metin Yıldırım’ başta olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür ediyoruz.

Bu desteklerle ‘Belçika Aydın Haber’ yayınına devam etme kararı alarak toparlanana kadar 2 ayda bir daha sonrası düzenli olarak aylık yayınlarını sürdürme kararı aldıklarını ifade ettiler.

‘Belçika Aydın Haber’i yaşatma adına düzenlenen ‘Dayanışma Kokteyl’inde yapılan destek amaçlı protokol konuşmalarını sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞKONSOLOS KARAOĞLU: “TÜRKÇE CAN’DIR, TÜRKÇE BİZİM ŞAH DAMARIMIZDIR”

T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu dergimiz hakkında şunları dile getirdi: “Belçika Türk medyası’ Belçika Türk toplumu için gerçekten çok önemli.  Ben kendi kendime şöyle düşündüm Belçika’da bir dergi veya bir gazete, kapansa bu kadar üzülecek miydik? Elbette üzülecek, ‘piyasa ekonomisi’ diyecektik. Türkiye’de de kapansa yine üzülecek ‘piyasa ekonomisi’ diyecektik.

Peki ‘Belçika Aydın Haber’in kapanacak olmasına (İnşallah Allah korusun kapanmayacak) neden bu kadar üzüldük. Çünkü, Belçika Türk Medyası sadece Belçika Türk medyası değil, buradaki Türk medyası, Belçika’daki Türk toplumunun sesini, hem Belçika hem de Türkiye’deki toplumumuza ulaştıran çok önemli bir görev üstlenmiş durumdalar.

Belçika Türk medyası olmazsa, biz toplumumuzdan nasıl haberdar olacağız? Buradaki medyamız yalnız Belçika ile ilgili haberleri değil, aynı zamanda bizleri doğrudan ilgilendiren haberleri de yayınlamaktalar.

Dolayısıyla mutlaka ve mutlaka ‘Belçika Türk Medyası’nın yaşaması ve yaşatılması lazım. Peki sadece bu mu, hayır? Buradaki medyamızın ikinci fonksiyonu daha var,  bizim için önemli olan güzel Türkçemizi yaşatıyorlar.

Basın mensuplarımız bizi ziyarete geldiklerinde ben her zaman onlara, sağolun basın hizmetiniz yanında toplumumuza aynı zamanda ‘Türkçe’ dersi de veriyorsunuz diye söylemiştim. Niye? Çünkü, bütün okuyanlar oradan yeni kelimeler öğrenmiş olacaklar. Oradan bir yazım hatasını gidermek için bilgi edinmiş olacaklar. Buradaki Türk toplumunun buna çok ihtiyacı var.

Dolayısıyla bugün Belçika Türk medyasının fonksiyonu da güzel Türkçemizi yaşatmasıdır. Peki, Güzel Türkçemizi yaşatmak neden bu kadar önemlidir. ‘Türkçe Can’dır, Türkçe bizim Şahdamarımızdır. Eğer bizim Şah damarımız kesilirse, biz yaşayamayız. Şah damarımız kesilirse o vücut ölür.

Bu nedenlerledir ki, ‘Belçika’daki Medyamızı’ yaşatmalıyız. Türkçe yayın yapan ‘Belçika Aydın Haber’i, diğer basılı ve sanal yayınları desteklemeli ve mutlaka ve mutlaka yaşatmalıyız. Ben mesaiye başlamadan önce internet üzerinden Belçika Türk medyasını açıyorum ve büyük bir keyifle onları, okuyor bilgileniyorum. Bir taraftan çayımı içerken, diğer taraftan da Belçika’daki gelişmeleri Belçika Türk medyasından takip ediyorum.

Ayrıca her ay bize gelen gazete ve dergileri de büyük bir heyecanla okuyorum. Bu yayınları çocuklar gibi sevinerek açıp okuyoruz. Çünkü bunların içerisinde bizim bilmediğimiz haberler oluyor, bunlardan bilgi sahibi oluyoruz.

Ben şahsen ‘Belçika Aydın Haber’ dahil tüm basılı ve sanal Türkçe yayınlarımızın devam etmesini ve onları büyük bir zevkle okumaya devam etmek istiyorum.

Burada bulunan tüm konukların eminim ki, Zerrin Hanımla, Celil beyle ilgili çok güzel anıları vardır. Emekleriyle çıkardıkları bu derginin yaşamasını onlarda elbette istiyorlar. Ben buradan burada bulunan veya bulunamayan herkese seslenerek Türkçeyi,  Türk kültürünü layıkıyla yerine getiren bütün ‘Belçika Türk Medyası’nın desteklenmesi yönünde söz almak istiyorum. Biz sözümüzü veriyoruz. Sizlerden de söz bekliyoruz. Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyoruz” dedi.