BELÇİKA'NIN BU YILKİ EN İYİ BASIN SÖZCÜLERİ RAFİKE YILMAZ VE THOMAS BAEKEN OLDU

Belçika'da Stichting Kurumsal İletişim tarafından geleneksel olarak yapılan 'En İyi Baın Sözcüsü yarışmasında bu yıl en iyi sözcüler olarak Infrabel'den Thomas Baeken "yılın sözcüsü", Belçika Kraliyet Saray Medya Sorumlusu Rafike Yılmaz, "sahne sözcüsü" olarak seçildi.

Belçika'da Stichting Kurumsal İletişim tarafından geleneksel olarak yapılan 'En İyi Baın Sözcüsü yarışmasında bu yıl en iyi sözcüler olarak Infrabel'den Thomas Baeken "yılın sözcüsü", Belçika Kraliyet Saray Medya Sorumlusu Rafike Yılmaz, "sahne sözcüsü" olarak seçildi.

"Sorulara verdiği açık ve net cavaplarından dolayı Demiryolu işletmecisi Infrabel'den Thomas Baeken (45) yılın en iyi sözcüsü seçildi. Baeken, 2015 yılında gazeteciler tarafından yılın en erişilebilir sözcüsü olarak seçilmişti.

Bu yıl, ilk kez sahne arkası en iyi sözcüsüne bir ödül verildi. Bu mdülü ise, 2013'ten beri Kraliyet Saray medya ve iletişim direktör yardımcısı ve sözcülüğü yapan Rafike Yılmaz (38) kazandı.

Sözcünün gecesi ("Nacht van de Woordvoerder") 14 Kasım'da Gent'te gerçekleşti. Stichting Kurumsal İletişim'in bir organizasyonudur. Önceki basımlarda, Frédéric Petit (2014, Infrabel), Fons Bastiaenssens (2015, yerel Antwerp polisi), Ine Van Wymersch (2016, Brüksel savcısı), An Van hamme (2017, MIVB) ve Sara Vercauteren (2018, DPG Media) En İyi Sözcü Ödülü'nü aldı.