PANDEMİ'NİN VURDUĞU SEKTÖRLERDEN DÜĞÜN SALONLARI VE ORGANİZATÖRLER DESTEK BEKLİYOR...

Mart ayında başlayan Pandemi nedeniyle, etkilenen sektörlerin başında düğün salonları ve organize şirketleri gelmekte. Aylardır iş yapamayan bu sektör temsilcileri bir araua gelerek Belgian Wedding Platform'unda buluşarak seslerini yasal yollardan duyurmaya ve destek almak için çalışmaktalar. Belgian Wedding Platform'unun gönderdiği duyuru haberi sizlerle paylaşıyoruz.

~Belçika’da pandemi döneminde düğünlerin yapılamamasından ötürü etkilenen düğün sektörü zor günler geçiriyor.

Aylardır boşta olan ve para kazanamadıkları için zor günler geçiren organizatörler, seslerini duyurmak üzere Belgian Wedding Platform adı altında kurulan ortak platformda buluştular.

Yeni kurulan dernek, sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan ortak bildiriyle duyurulurken, bildiride şu ifadeler yer aldı:

Geçmiş Mart ayından beri, korona’dan ötürü, hayatımız ciddi bir şekilde etkilendi. Yapılan bir takım uygulamalardan dolayı düğün sektörü durmak zorunda kaldı. Yani aylardır kına, sünnet, nişan ve düğün merasimlerini yasal olarak yapamıyoruz çünkü yasak.

Fakat eğlence ve kültürel faaliyetler için kapalı alanda 200 kişi, açık alanda 400 kişi sınırlı olması suretiyle organizasyonlar düzenleyebiliyoruz. Düğün merasimleri de özel etkinlik olarak göründüğünden ötürü, bu uygulamanın içine giremiyor.

Hükümet bir şekilde yasağı kaldıracak diye bekledik. Ama bir türlü olumlu gelişme göremediğimiz için. sektör için faaliyette bulunan bir çok iş yeri iflasın eşliğine geldiği için. gençlerimiz düğün yapamadıklarından dolayı ciddi sıkıntılar yaşadıkları için.. ve düğün etrafında ki tüm branşlarda (kamera, müzik, yemek, vs.) hizmet veren arkadaşlarımız için bir platform kurmaya karar verdik.

Eyüp Salar (Yaşam Düğün Salonu), Ümit Şahin (DJ Şahin), Onursal (Grup Eylül), Falcon (Prestige Video) ve Eyyüp Yıldırım’ın (Elite Events) öncülüğü sonucunda Belgian Wedding Platform’u kurduk. Bu platformun amacı, düğün sektöründe aktif olan bütün branşları temsil etmek. Yani sektörde ki arkadaşların haklarını savunmak, bir çok konuda resmî bilgiler vermek, yardım talebinde bulunanları yönlendirmek gibi faaliyetlerde bulunmak amacımız.

Çağrımıza cevap verip ilk günden itibaren Belçika genelinde bir çok düğün salonu platformumuza katıldı. Birlikten güç doğar inancıyla çıktığımız bu yolda bizi desteklemek ve bize katılmak isteyen herkesin bizimle iletişime geçmesini diliyoruz ve öncelikle “Belgian Wedding Platform” isimli sayfamızı ziyaret edip beğenmenizi talep ediyoruz.

İlk çalışmalarımıza gelince, salonlarımızın tekrar faaliyete açılması için bir proje hazırlayıp bir çok siyasetçi ile görüşmeler geçirdik. En son bu sabah Brüksel hükümeti binasında bakan Nawal Ben Hamou öncülüğünde Brüksel Başkent Bölgesi Başkanı Rudi Vervoort kabinesi ile toplantımız oldu.
Toplantıya platform adına katılanlar :

Eyup Salar (Yaşam Düğün Salonu)
Eyyup Ylldırım (Elite Events)
Sevil Dogan (Birmingham Palace)
Fikri Yıldırım (Kraainem Events)
Şahin Yaramış (De Schepper)
Jeroen Mosselmans (Zaal Reyan)
Falcon Fms (Prestige Video)
Umt Shn (DJ Şahin)
Onursal Özokcu (Grup Eylül)
Tugba Urfali Özokcu (DJ Tuğba)
Bir hayli olumlu geçen toplantımız sonucunda, sesimizi duyurabildiğimiz ve dinlendiğimiz için memnunuz ve umutluyuz. Projemiz 21 Eylül haftasında gerçekleşecek olan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında ele alınacaktır. Olumlu kararlar çıkacağını umuyoruz.

Bu yolda bizleri destekleyen ve bizleri dinleyen başta Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kir, Brüksel Bakanı Nawal Ben Hamou, Brüksel Milletvekili Sevket Temiz, Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close, MR partisi Brüksel Başkanı David Leisterh, Brüksel Başkent Bölgesi Başkanı Rudi Vervoort olmak üzere bütün siyasetçilere teşekkür ederiz.

Saygı ve sevgilerimizle,
Belgian Wedding Platform