SP BRÜKSELTEMSİLCİLİĞİNDEN FRANSA'YA TEPKİ

SP Brüksel Temsilvciliğinin gönderdiği tepki mesajını sizlerle paylaşıyoruz... Avrupa'da son zamanlarda İslam toplumuna karşı artan baskılar, bizleri, geleceğe dair beklentilerimiz adına endişeye sevk etmektedir.

SP Brüksel Temsilvciliğinin gönderdiği tepki mesajını sizlerle paylaşıyoruz...

Avrupa’da son zamanlarda İslam toplumuna karşı artan baskılar, bizleri, geleceğe dair beklentilerimiz adına endişeye sevk etmektedir.

İslamafobi’nin artarak devam etmesine sebep olan talihsiz olaylar, bazı Avrupa ülkesi iktidarları tarafından destek görmesi bizleri derinden üzmektedir.
Fransa  cumhurbaşkanı  Macron’un İslam’ı “bugün tüm dünyada  kriz içinde olan bir din” olarak tanımlayan tartışmalı konuşması ardından İslam odaklı yapılan saldırılar binlerle ifade edilmektedir.
Fransa yönetimi, ülkelerinde çocuk eğitimi ve cami hocaları ile alakalı radikal kararlar almak için çalışmalara başlaması durumun vehametini anlatması açısından yeterli bir örnektir.

Bu olaylara bir yenisi de 21 ekim çarşamba günü Almanya’nın başkenti Berlin’de uzun yıllar müslümanlara hizmet veren Mevlana camisine, sabah namazı eda edildiği
esnada, cami adabına aykırı bir şekilde, yüzleri maskeli, ayaklarında botlarla Alman güvenlik güçleri tarafından yapılan baskın kafalardaki soru işaretlerini arttırmıştır.
Komşu ülkelerimizde artarak devam eden İslamafobik olayların ve buna dahil olan siyasi liderlerin tavırları bizleri endişelendirmektedir. Bu ülkelerin aksine, Belçika makamlarının her zaman olduğu gibi toplum barışını ön planda tutarak sağduyu ile yaklaşmaya devam etmelerini bekliyoruz.

Bununla birlikte her türlü terör saldırılarını da şiddetle kınadığımızı bu vesileyle tekrar etmek istiyoruz. Zor bir süreçten geçtiğimiz şu dönemde, vatandaşlarımızı olası provakatif eylemlere meydan verecek her türlü hareketlerden kaçınmalarını, toplumun huzurunu bozacak olaylara karşı uyanık olup, toplum barışını muhafaza edecek şekilde yaklaşmalarını tavsiye ve temenni ediyoruz.

Yanlışın değil doğrunun, kötünün değil iyinin, savaşın değil barışın teminatı olan İslam inancımızın hakkıyla anlaşılarak, toplumların yarına barışla girmesine vesile olması diliyoruz.

Saadet Partisi Brüksel Temsilciliği
Hasan Yavuz Uzun